Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Asioit­ko Ko­la­ris­sa kuk­ka­kau­pas­sa? – olet voinut al­tis­tua

-

14.25 Kolarissa tartuntoja

Loppiaisen jälkeen on kolarilaisilla henkilöillä todettu kaksi koronatartuntaa. Sairastuneet on asetettu eristykseen ja altistuneet on asetettu karanteeniin, kerrotaan Kolarin kunnasta.

Jos olet asioinut Kukkakauppa–Hautaustoimisto Lapin Vuokossa Kolarissa maanantaina tai tiistaina 4. ja 5. tammikuuta, olet voinut altistua koronavirukselle. Hakeuduthan pienimmissäkin flunssan kaltaisissa oireissa koronatestiin.

13.00 Lapin sairaanhoitopiirissä viisi uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on todettu ympäri sairaanhoitopiiriä.

Yksi tartunnoista todettiin Rovaniemellä ja kyseessä on jo karanteenissa ollut henkilö. Kolarissa todettiin tapaus, jossa henkilö on saanut tartunnan ulkomailta. Sodankylässä ja Kittilässä todettiin kummassakin yksi tartunta ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Näiden lisäksi yksi tartunta todettiin Inarin kunnassa kirjoilla olevalla henkilöllä, joka asuu pysyvästi sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

13.00 Testeihin hakeuduttu vähemmän

Koronatestiin on sairaanhoitopiirin alueella hakeuduttu viime viikkoina vähemmän kuin aiemmin. Sairaanhoitopiiristä muistutetaan, että jotta voitaisiin löytää tartunnat ja estää jatkotartuntojen syntymisen, on erityisen tärkeää hakeutua testiin lievissäkin oireissa.

Myös turvallisuusohjeita tulee noudattaa tarkasti. Tartuntoja voidaan ehkäistä käyttämällä käsidesiä ja käyttämällä maskia tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa.

12.00 Länsi-Pohjassa kuusi tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että sen alueella on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen.

Sairaanhoitopiirin mukaan tartuntojen jäljitystyö on vielä kesken. Tartuntoja todettu tällä viikolla useassa sairaanhoitopiirin kunnassa muun muassa Torniossa, Kemissä ja Keminmaassa.

Eilen sairaanhoitopiirissä todettiin seitsemän tartuntaa ja sairanhoitopiiri on yhä kiihtymisvaiheessa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin asukkaita kehoitetaan vähentämään sosiaalisia kontakteja.

12.00  Suomessa 296 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu tänään 296 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on ilmoitettu 3 420 tartuntaa, mikä on 1 155 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on koko epidemian aikana varmistettu 38 068 koronatartuntaa.

THL ilmoittaa myöhemmin tänään koronavirukseen liittyvien kuolemien ja sairaalahoidossa olevien potilaiden määrät. Myös annettujen koronavirusrokotusten määrä ilmoitetaan myöhemmin.

11.00 Keskussairaalan henkilökunnalla ei uusia tartuntoja

Lapin keskussairaalan päivystyksen ja teho-osaston henkilökunnan joukkotestauksissa ei ole löytynyt uusia koronavirustartuntoja.

Kahdella sairaalan työntekijällä todettiin koronavirustartunnat tiistaina ja yhteensä 21 sairaalan työntekijää asetettiin karanteeniin.

Joukkotestaukset on infektiotautien ylilääkärin Markku Broaksen mukaan saatu teho-osaston henkilökunnan osalta valmiiksi. Lopullisia tuloksia päivystyksen puolelta odotetaan, mutta sieltäkään ei toistaiseksi ole uusia tartuntoja tullut ilmi.