Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Arvostelu: Kuvia muis­ti­sai­rau­des­ta

Per­jan­tain ko­ro­na­koos­te: Kit­ti­läs­sä uusia al­tis­tu­mis­paik­ko­ja, vie­rai­lu­kiel­to vuo­de­osas­tol­la ja Koi­vu­ko­dis­sa jatkuu, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä yh­dek­sän uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa ei uusia tar­tun­to­ja

Lue myös: Päi­vit­ty­vä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

16.48: Kittilässä uusia altistumispaikkoja

Kittilässä on voinut altistua koronavirukselle Hotelli Kittilässä keskiviikosta 28.7. klo 16 alkaen perjantaihin 30.7. klo 12  asti sekä Levi Wellness clubilla keskiviikkona 28.7. klo 19–21. Mahdollisia altistuneita kehotetaan käymään koronatestissä.

Testejä tekevät Kittilän terveyskeskus puh  0400 356 498, Pihlajalinna (Levi)  puh  010 312 141 ja Lääkäriasema Bene (Levi) puh 0400 808 804.

Kaikki kuntalaisia kehotetaan edelleen käyttämään maskia julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä. Koronatartunnan mahdollisuus on otettava huomioon sosiaalisissa kontakteissa ja käsiä on syytä pestä ahkerasti.

Pienimmissäkin oireissa on syytä käydä testissä ja välttää sosiaalisia kontakteja. Myös rokotettujen tulee käydä testeissä oireiden tai mahdollisen altistumisen vuoksi. Lisäksi kaikkia yli 16-vuotiaita kehotetaan ottamaan koronarokotus. Ajan koronarokotteeseen voi varata puh  040-747 6102.

16.38: Sulku Kittilän terveyskeskuksen vuodeosastolla jatkuu

Kittilän Koivukodilla ilmenneen joukkoaltistumisen vuoksi terveyskeskuksen vuodeosaston sulku jatkuu 2. elokuuta asti, jolloin tehdään seuraava seulontatestaus. Asiasta tiedottaa Kittilän kunta.

Sulun jatkuminen arvioidaan testitulosten valmistuttua. Näin turvataan Koivukodilla sairastuneiden hoitoon riittävästi henkilökuntaa. Aiemmin perjantaina uutisoitiin, että Koivukodissa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat ovat ilmenneet Koivukodin asukkailla.

Osastolla on edelleen voimassa vierailukielto 28.7.–11.8. ja myös Koivukodin vierailukieltoa jatketaan 13.8. saakka. Toimenpiteillä pyritään suojaamaan potilaita ja henkilökuntaa ja estämään jatkoaltistumisia.

14.55 Lapin sairaanhoitopiirissä yhdeksän uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on perjantaina todettu yhdeksän uutta koronatartuntaa.

Tartunnoista viisi todettiin Kittilässä, joista neljä palvelukoti Koivukodissa.

– Koivukodissa sairastuneista kolme on saanut kaksi koronavirusrokotetta, yksi on rokottamaton, sanoo sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Markku Broas.

Lisäksi Kittilässä todettiin tartunta ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Rovaniemellä todettiin neljä uutta tartuntaa. Tartunnoista kolme todettiin henkilöillä, jotka olivat jo karanteenissa. Yksi on saanut tartunnan pääkaupunkiseudulta.

Rovaniemellä voi tulevana viikonloppuna hakea ensimmäisen rokotusannoksen kaupungintalolta  kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

13.27: Rovaniemellä Näsmänkiepin palvelutalon työntekijällä koronatartunta

Näsmänkiepin palvelutalon osaston 3 yhdellä työntekijällä on todettu koronatartunta torstaina 29. heinäkuuta.

Palvelutalon osastolla on altistunut asukkaita ja työntekijöitä. Kaikkiin altistuneisiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä. Yksikössä vierailleet eivät ole altistuneet.

Näsmänkiepin palvelutalon osastolla 3 on määräaikainen vierailukielto 8. elokuuta saakka lisätartuntojen välttämiseksi sekä asukkaiden, työntekijöiden ja vierailijoiden turvallisuuden varmistamiseksi.

13.25: Suomessa 748 uutta tartuntaa

13.23: Länsi-Pohjassa nollapäivä

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole todettu uusia tartuntoja torstain jälkeen.