Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Mainos

Pe­rin­tei­nen pu­na­mul­ta­maa­li on klas­sik­ko sekä eko­lo­gi­nen valinta – ”Hel­pos­ti le­vi­tet­tä­vä maali antaa luon­nol­li­sen sävyn ul­ko­pin­noil­le”

Punamultamaali on keittämällä tehty klassikko, millä saa helposti luonnollisen ilmeen ulkopinnoille. Tuote löytyy nyt myös Lakkapään valikoimasta.

”Yksi maalauskerta riittää usein kauniin ja kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi”, opastaa Lakkapään sisustus- ja maalimyyjä Merja Luusua hymyillen.
”Yksi maalauskerta riittää usein kauniin ja kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi”, opastaa Lakkapään sisustus- ja maalimyyjä Merja Luusua hymyillen.

Vanhanajan punamultamaali on aito ja oikea perinnemaali, jonka väripigmenttinä käytetään punamultaa. Se muodostaa hengittävän pinnan ja suojaa puuta luonnonmukaisella tavalla.

– Punamultamaali soveltuu talojen, aittojen, ulkorakennusten ja muiden vastaavien kohteiden maalaamattomille karkeille puupinnoille sekä aiemmin punamultamaalilla maalatuille pinnoille, luettelee Lakkapään sisustus- ja maalimyyjä Merja Luusua Rovaniemen liikkeessä.

Maalin yksi hyödyistä on se, että se antaa seinän hengittää niin, että vesihöyryt pääsevät haihtumaan seinän läpi. Maali ei sovellu muilla maalityypeillä maalattujen pintojen käsittelyyn.

Monesti ongelmana onkin, että asiakas ei tiedä millä maalilla rakennus on aikaisemmin maalattu.

– Lateksimaalipinta lähtee lastuina, kun taas öljypohjainen hilseilee. Keittomaali kuluu myös ajan kanssa, mutta hyvänä puolena on, että se on korjausmaalauksen kannalta poikkeuksellisen vaivaton. Pohjatöitä ei tarvitse tehdä paljoa, jos ollenkaan, opastaa Luusua.

– Punamultamaali on aito keittomaali ja sitä ei pidä sekoittaa punamaaliin, joka on koostumukseltaan ja valmistustavoiltaan erilainen, jatkaa Luusua.

Luonnonmukainen valinta

Punamultamaali antaa luonnollisen näköisen lopputuloksen, jota tavoitellaan maalimyyjän mukaan yleisesti yhä enemmän. Tämä on näkynyt lisääntyneenä kysyntänä myös Lakkapään liikkeen kuin verkkokaupankin puolella.

Kiiltoasteeltaan punamultamaali on täyshimmeä, joka luo rakennuksille perinteikkään ja luonnollisen ilmeen.
Kiiltoasteeltaan punamultamaali on täyshimmeä, joka luo rakennuksille perinteikkään ja luonnollisen ilmeen.

Kiiltoasteeltaan punamultamaali on täyshimmeä, joka luo rakennuksille perinteikkään ja luonnollisen ilmeen. Mattapintaiset ulkomaalit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, joten tähänkin trendiin punamultamaali on oiva valinta.

Punamultamaali on myös ekologisempi vaihtoehto verraten muihin maalityyppeihin. Se sisältää liuottimen, sideaineen ja pigmentin, kuten kaikki muutkin maalit, mutta punamultamaalin ainesosat ovat luonnonmukaisia.

– Punamultamaalin sideaineet sisältävät keitettyä pellavaöljyä ja vehnäjauhoja. Maali on myös vesiohenteinen, esittelee Luusua.

Maali ja siveltimet Lakkapäältä

Ennen maalauksen aloittamista, maali tulee sekoittaa hyvin. Levitys onnistuu leveällä punamultakeittomaalille suunnitellulla siveltimellä, joka löytyy myös Lakkapään valikoimasta.

– Yksi maalauskerta riittää usein kauniin ja kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi, kunhan maalia käyttää tarpeeksi, opastaa Luusua.

Parhaiten maali imeytyy kuivaan ja puhtaaseen puuhun. Kuivumisaika on yleensä noin 4-5 tuntia.

– Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana ilman tulee olla plussan puolella. Punamultamaali tulee varastoida viileään ja sen ei saa antaa jäätyä, ohjeistaa Luusua.

Tällä hetkellä Lakkapään valikoimasta löytyy Tranemo Rödfärgin Punamultamaali 10 litran purkeissa.

Lakkapään valikoimasta löytyy Tranemo Rödfärgin Punamultamaali 10 litran purkeissa. ”Hintakin on edullinen”, muistuttaa Luusua.
Lakkapään valikoimasta löytyy Tranemo Rödfärgin Punamultamaali 10 litran purkeissa. ”Hintakin on edullinen”, muistuttaa Luusua.

– Meiltä löytyy todennäköisesti Suomen edullisin aito punamultamaali, Luusua vinkkaa.

Uutuutena on tullut myös musta keittomaali, joka löytyy myymälöistä ja on tilattavissa Lakkapään verkkokaupasta.

– Lakkapäältä löytyy punamultamaalin lisäksi laajasta ulkomaalivalikoimasta, talomaalit, aitamaalit, sokkelimaalit ja peltikattomaalit. Lisäksi valikoimiin kuuluu erilaisille puupinnoille soveltuvia puunsuojatuotteita, kuten puuöljyt ja kuullotteet.

– Meillä hinnat ovat edulliset ja opastamme mielellämme oikean maalin valinnassa. Tervetuloa maalikaupoille, Luusua päättää.

Tutustu Lakkapään punamultamaalituotteeseen täältä!