Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Per­he­val­men­nuk­sen ny­ky­päi­vä ja tu­le­vai­suus

Näkökulma

Valtioneuvoston asetuksen mukaan ensimmäistä lasta odottavalle perheelle tulee järjestää moniammatillista perhevalmennusta. Valmennusta tulisi tarjota myös uudelleen synnyttäjille, jos toinen vanhemmista odottaa esikoistaan, sekä maahanmuuttajaperheille, jotka odottavat ensimmäistä Suomessa syntyvää lastaan.

Nykyaikaisen perhevalmennuksen tulee olla näyttöön perustuvaa, perheiden tarpeisiin vastaavaa ja monimuotoista. Sen tavoitteena on tukea perhettä uudessa elämäntilanteessa, valmentaa perhettä synnytykseen, imetykseen, lapsen hoitoon ja kasvatukseen sekä vanhemmuuteen.

Perhevalmennuksen yksi tavoite on auttaa perheitä löytämään toisia samassa elämäntilanteessa olevia perheitä, edistää perheiden keskinäistä vuorovaikutusta ja näin mahdollistaa vertaistuki. Keskeinen osa perhevalmennusta on synnytysvalmennus, jonka tavoitteena on mahdollistaa perheille myönteinen ja kokonaisvaltainen, perheen voimavaroja vahvistava synnytyskokemus.

Mediassa on toistuvasti noussut esille perhevalmennuksen haasteet (Yle 15.7.,

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.