Pe­rä­me­ren ran­ni­kol­la huono jää­ti­lan­ne: Iäkäs nainen ajoi pot­ku­ril­la avan­toon ja hukkui

Nainen ajoi potkurilla avantoon.
Nainen ajoi potkurilla avantoon.

Iäkäs nainen löytyi menehtyneenä avannosta Oulun edustalla, tiedottaa Meripelastuskeskus Turku.

Nainen oli torstaina aamulla lähtenyt potkukelkalla käymään mökillään Oulun edustalla. Omaiset eivät tänään aamupäivällä saaneet yhteyttä henkilöön ja ilmoittivat tilanteesta meripelastuskeskus Turkuun, joka käynnisti alueella etsinnät.

Virpiniemen merivartioaseman ilmatyynyalus löysi parin tunnin etsintöjen jälkeen henkilön menehtyneenä avannosta, minne hän oli potkukelkallaan joutunut.

Merivartiosto muistuttaa jälleen kerran erittäin heikosta jäätilanteesta Perämeren rannikolla ja suosittelee vahvasti välttämään liikkumista jääpeitteisillä merialueilla.

Länsi-Suomen merivartiosto kertoo, että alkuvuonna on ollut meriturvallisuuteen liittyviä meripelastus- ja avustustehtäviä yli 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Tähän on arviomme mukaan vaikuttanut leuto talvi ja poikkeuksellisen aikaisin alkanut veneilykausi.

 Yksittäisenä onnettomuusluokkana on kasvanut erityisesti jäiden läpi vajoaminen, joita on ollut alkuvuoden aikana 20 kappaletta viimevuotiseen kahdeksaan kappaleeseen verrattuna. Jäiden läpi on vajottu useita kertoja myös kuluvalla viikolla.

Päivitetty 17.4. kello 18 Länsi-Suomen merivartioston hälytystehtävien määrä.