Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Pe­laa­jien kom­mu­ni­kaa­tio petti Jazzin kauden avauk­ses­sa, Lauri Mark­ka­nen avasi 19 pis­teel­lä

Utahin kuuden peräkkäisen kauden avausvoiton sarja meni poikki NBA:ssa.

Helsinki/Salt Lake City
Lauri Markkasen tehoja vartioitiin normaalia alemmas.
Lauri Markkasen tehoja vartioitiin normaalia alemmas.
Kuva: Utah Jazz facebook

Lauri Markkasen ja Utah Jazzin kauden avaus koripalloliiga NBA:ssa osoitti, että joukkue ei ehtinyt hitsautua yhteen harjoituskauden aikana. Sacramento Kings oli utahilaisille auttamatta liian vahva ja haki Salt Lake Citystä vierasvoiton pistein 130–114 (72–58).

Jazz oli voittanut kuusi peräkkäistä kauden avaustaan, mutta tilasto ei saanut jatkoa.

– Meillä on pelaajia uusissa rooleissa. Kommunikaatio petti joissakin tilanteissa, mutta se on odotettavaa. Meidän pitää olla joukkueena parempi ja oppia myös valmennuksessa, arvioi Jazzin päävalmentaja Will Hardy seuransa nettisivuilla.

Myös Markkasen mukaan yhteispelissä oli parannettavaa.

– Puolustuksessa tuli vähän nukahduksia, kun emme ehkä tienneet puolustustyyliämme. Voimme lisätä siihen aggressiivisuutta. Hyökkäyksessä oli sama juttu. Tuntui, että olimme väärissä paikoissa ajoittain, Markkanen sanoi Ylelle.

Markkanen teki tupla-tuplan

Markkanen pääsi ottelussa hitaasti vauhtiin, sillä hän teki ensimmäisellä neljänneksellä vain yhden korin. Suomalaisen tahti kuitenkin parani, ja Markkanen heitti 19 pistettä ja varmisti tupla-tuplan 10 levypallolla. Parannettavaakin jäi, sillä suomalaisen viime kauden keskiarvo oli yli 25 pistettä ottelua kohden.

– Kiva saada koneet käyntiin ja lähteä tästä parantamaan, Markkanen sanoi Ylelle.

Markkanen pelasi ottelussa 31 minuuttia ja 36 sekuntia. Tilastoihin tuli pisteiden ja levypallojen lisäksi yksi koriin johtanut syöttö ja kaksi riistoa.

Kings oli Jazzia selvästi tehokkaampi ja oli uhka myös kaukana korista.

– Kun vastustaja heittää 23 kolmen pisteen heittoa enemmän kuin oma joukkue, matematiikka tulee vastaan, Hardy totesi.

Jazzin pistekärki oli Jordan Clarkson 24 pisteellään. Ottelun ykkösnimi oli kuitenkin Kingsin Harrison Barnes, jonka 33 pisteestä peräti 27 syntyi ensimmäisellä puoliajalla.

Jazz jatkaa kautta varhain lauantaina Suomen aikaa isännöimällä Los Angeles Clippersiä. Clippersin saldo Salt Lake Cityssä on kehno, sillä joukkue on hävinnyt Utahin osavaltion pääkaupungissa 11 peräkkäistä runkosarjan ottelua.