Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Paska juttu keräsi kii­tos­ta - tem­pauk­sel­la ta­voit­tee­na hillitä joka kevät ryöp­säh­tä­vää koi­ran­kak­ka­kes­kus­te­lua somessa ja lehtien teks­ta­ri­pals­toil­la

Meri-Lapin Koiraklubi ry:n aktiivit jakoivat koirankakkatarroja Paska Juttu -kampanjan eri tempauksissa. Moni kävi varta vasten hakemassa tarran Kemin Prismalta, kun oli kuullut että tarroja on jaossa.
Meri-Lapin Koiraklubi ry:n aktiivit jakoivat koirankakkatarroja Paska Juttu -kampanjan eri tempauksissa. Moni kävi varta vasten hakemassa tarran Kemin Prismalta, kun oli kuullut että tarroja on jaossa.

Jokainen koiranulkoiluttaja tietää, kuinka kurjaa on kävellä omakotialueilla koirankakkapussin kanssa, kun ei ole paikkaa mihin sen pudottaisi. Meri-Lapin Koiraklubi ry halusi vaikuttaa asiaan järjestämällä Paska Juttu-kampanjan, jonka aikana jaetaan koirankakkatarroja kiinteistöjen omistajille. Roska-astiaan liimattava tarra kertoo, että kakkapussin saa luvan kanssa jättää ohi kulkiessaan roskikseen.

Tempauksella on tavoitteena myös hillitä joka kevät ryöpsähtävää koirankakkakeskustelua somessa ja lehtien tekstaripalstoilla.

– Uskomme, että tämä aktivoi myös koiranomistajia keräämään koiransa jätökset kadun varsilta, kun niitä ei tarvitse kilometritolkulla kanniskella mukanaan, sanoo Meri-Lapin Koiraklubi ry:n varapuheenjohtaja Anne Sundqvist.

Sundqvist oli mukana jakamassa Mainostalo Teipparin lahjoittamia tarroja Paska Juttu-kampanjan ensimmäisessä tempauksessa Kemin Prisman edustalla. Kysyntä jopa yllätti tarrojen jakajat, vaikka jo Facebookin Kemi-ryhmässä julkaistut kommentit antoivatkin odottaa tarrojen hyvää menekkiä. Niitä jaettiinkin parin tunnin aikana 160 kappaletta.

Kemin kaupungilla on keskustan alueella ja pääväylien varsilla kaikkiaan 70 roska-astiaa, jotka tyhjennetään säännöllisesti ympäri vuoden. Moni luulee, että niihin ei saa koirankakkapusseja laittaa. Senpä vuoksi onkin sovittu, että Meri-Lapin Koiraklubin jäsenet käyvät kiinnittämässä jokaiseen kaupungin roskikseen kakkapussitarran, kun kaupungilla tekeillä oleva roska-astiakartta julkaistaan ja saadaan käyttöön.

– Haastammekin kaikki koiranulkoiluttajat keräämään kakat pois, kun ne saa luvan kanssa heittää roskikseen, mihin tarra on kiinnitettynä, kakkatarraidean äiti Anne Sundqvist kiteyttää.

Paska Juttu- kampanja jatkui Keminmaan City-Marketilla.Tarroja saa hakea Teipparista ja Kemin Prisman infosta.