Par­tio­lai­set myyvät jälleen ad­vent­ti­ka­len­te­rei­ta

Partiolaiset myyvät adventtikalentereita varainhankintana.
Partiolaiset myyvät adventtikalentereita varainhankintana.
Kuva: Susanna Mikander

Partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja, adventtikalenterimyynti on käynnissä. Partiolaiset myyvät kalenteria 5.12. asti kauppakeskuksissa, ovelta ovelle ja verkkokaupassa ympäri Suomen.

Tänä vuonna metsän joulu -aiheisen kuvituksen kalenteriin on tehnyt Finlandia Junior -palkittu kuvittaja Christel Rönns.

Vaihtuvista kuvituksista huolimatta partiolaisten kalentereiden luuluissa pysyvät mukana tutut, perinteikkäät elementit, kuten adventtikynttilät ja itsenäisyyspäivän Suomen lippu.

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja paikallisesti esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen tai varustehankintoihin. Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti opettaa lapsille myynti- ja taloustaitoja, kun he kiertävät myymässä kalenteria asiakkaille.

Partiolaiset toivat joulukalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947. Kalenterille myönnetty Avainlippu-merkki kertoo kalenterin suomalaisuudesta. Adventtikalenterin kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia.