Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pa­rem­paa de­mo­kra­tia­kas­va­tus­ta

Vuodesta toiseen jatkuneet inhimillisesti raskaat kriisit ja lisääntynyt elämän epävarmuus ovat heikentäneet monien uskoa parempaan huomiseen. Varsinkaan nuoret eivät koe voivansa vaikuttaa kohtaloonsa ja ympäröivään yhteiskuntaan ja jättävät esimerkiksi käyttämättä ääntään vaaliuurnilla.

Demokraattisessa yhteiskunnassa kaikilla sen jäsenillä tulee olla mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua yhteisten asioiden hoitamiseen. Katsomme, että tämän oikeuden tulee kuulua myös nuorille. Tänä päivänä tehtävät poliittiset päätökset vaikuttavat siihen, millainen nuorten elämästä ja tulevaisuudesta muotoutuu ilman, että he itse voivat vaikuttaa heitä koskeviin asioihin.

Nuorten osallistaminen on ensiarvoisen tärkeää pitääksemme kaikki mukana demokraattisessa päätöksenteossa. Jotta nuoret saadaan kiinnostumaan yhteiskunnallisesta päätöksenteosta, tulee heille antaa tosiasiallisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua päätöksentekoon.

Yhteiskunnan on ryhdyttävä toimiin apatiaa vastaan ja palautettava nuorten usko parempaan huomiseen ja yhteisten asioiden hoitamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.