Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Pankit pyy­tä­vät: vältä asioin­tia pankin kont­to­ris­sa var­sin­kin tällä vii­kol­la

-
Kuva: Pekka Aho

Pankit pyytävät välttämään konttorissa asiointia ylipäätään, mutta erityisesti nyt kuukauden vaihteessa, johon ajoittuvat muun muassa eläkkeiden maksut sekä monet Kelan tukien maksupäivät.

Pohjolan Osuuspankista kerrotaan, että eläkkeiden ja tukien maksupäivinä pankkien konttoreissa käy huomattavasti enemmän asiakkaita kuin tavallisesti. Silloin muun muassa riskiryhmään kuuluvat eläkeläiset käyvät maksamassa laskujaan.

Koronaepidemian aikana tämä on vakava riski viruksen leviämiselle.

Pohjolan Osuuspankki toivoo, että laskut maksetaan nyt suoramaksulla tai maksupalvelukuorilla, ellei verkkopankin käyttäminen ole mahdollista. Osuuspankki postittaa maksupalvelukuorien tilausohjeita yli 65-vuotiaille konttorissa laskuja maksaneille asiakkaille.

Osuuspankki on myös avannut puhelinpalvelun (p. 010 252 9627) erityistukea tarvitseville ja heidän läheisilleen. Palvelu koskee esimerkiksi yli 70-vuotiaita, kehitysvammaisia ja edunvalvottavia.

Myös Nordea kertoo varautuneensa alkaneen viikon ruuhkiin käteispalveluita tarjoavissa konttoreissa. Asiakkaiden määrää säännöstellään konttoreissa siten, että sisätiloissa voi kerrallaan olla enintään kymmenen henkilöä. Lisäksi asiakaspalvelutiskeille asennetaan suojalasit.

Molemmat pankit muistuttavat, että käteistä saa nostettua laajasti muualtakin kuin automaateista ja pankkien konttoreista, muun muassa K-ryhmän ruokakaupoista ja R-kioskeilta.