Mainos

Pan­keil­la on iso vastuu ih­mis­ten arjen su­ju­vuu­des­ta – Nordea pitää tär­keä­nä turvan tun­net­ta: ”E­lä­mäs­tä pitää pystyä myös naut­ti­maan, eikä vetää ta­lout­ta liian tiu­kal­le”

Kuinka hyvin hallitset raha-asiasi? Se on kysymys, joka voi tuntua vaikealta ja jopa kiusalliselta. Oman talouden realistinen hahmottaminen ja suunnittelu auttavat kuitenkin välttymään monelta murheelta.

”Pankeilla on yhteiskunnallisesti iso rooli, pankki on mukana ihmisen kaikissa elämänvaiheissa. Siksi meidän on tärkeää kantaa vastuuta ja tukea ihmisiä rahataidoissa”, Nordean Lapin toimipaikan johtaja Maija Hokkanen toteaa.
”Pankeilla on yhteiskunnallisesti iso rooli, pankki on mukana ihmisen kaikissa elämänvaiheissa. Siksi meidän on tärkeää kantaa vastuuta ja tukea ihmisiä rahataidoissa”, Nordean Lapin toimipaikan johtaja Maija Hokkanen toteaa.

”Älä mene rikki rahasta.” Nordean palkittu kampanja muistuttaa, ettei rahahuolien kanssa tarvitse jäädä yksin. Pankki auttaa pitämään talouden tasapainossa.

– Nordean palveluiden ytimessä on vastuullisuus. Pyrimme tarjoamaan sellaisia palveluita, joiden avulla asiakkaan on mahdollista selvitä taloutensa kanssa sekä samalla elää turvattua ja onnellista elämää, Nordean Lapin toimipaikan johtaja Maija Hokkanen kertoo.

Älä mene rikki rahasta -kampanjan tavoitteena on saada ihmiset pohtimaan omaa talouttaan ja sen järjestämistä. Yksi tyypillisimmistä tavoista, jolla Nordea kannustaa asiakkaitaan huolehtimaan taloudestaan, on säästäminen, sillä se antaa puskuria pahan päivän varalle. Hokkasen mukaan etenkin nuoret aikuiset ovat innostuneet rahastosäästämisestä.

–  Rahastosäästämisestä kiinnostuneen kannattaa etsiä Nordean verkkosivuilta digitaalinen sijoitusneuvoja Nora. Nora esittää kysymyksiä, joilla se selvittää mm. asiakkaan riskinsietokykyä. Vastausten pohjalta Nora suosittelee, mihin rahastoihin asiakkaan kannattaa alkaa säästää.

Nordea kantaa vastuuta digiujoista

Uusimpana hankkeenaan Nordea aloittaa ”digiujoille” suunnatun Konttori kotonasi -kampanjan. Digiujoilla tarkoitetaan ihmisiä, jotka arastelevat digitaalisten laitteiden ja ohjelmien käyttöä.

– Näemme meillä olevan vastuu opastaa digiujoja digitaitoihin, sillä nykyään kaikkiin vahvaa tunnistautumista edellyttäviin palveluihin, kuten OmaVeroon ja Kelaan tarvitaan pankkitunnuksia, Hokkanen valottaa.

– Pankkitunnukset ovat jopa passia vahvempi tunnistautumistapa, joten asiakkaan on tärkeä osata käyttää niitä turvallisesti. Meillä on siten myös yhteiskunnallinen vastuu tässä.

Nordea opastaa uuden kampanjansa avulla ”digiujoja” mm. pankkitunnusten käytössä. ”Konttori kotonasi -oppaan voi noutaa Nordean konttorilta”, Maija Hokkanen vinkkaa.
Nordea opastaa uuden kampanjansa avulla ”digiujoja” mm. pankkitunnusten käytössä. ”Konttori kotonasi -oppaan voi noutaa Nordean konttorilta”, Maija Hokkanen vinkkaa.

Toukokuun lopulla julkaistavassa Konttori kotonasi -oppaassa kerrotaan vaihe vaiheelta, miten asiakas voi hoitaa kotoa käsin ne samat asiat, mitkä hän on tottunut hoitamaan pankissa.

– Varsinkin nyt korona-aikana opastukselle on tarvetta, kun ihmiskontakteja joudutaan välttämään. Tällaisten rahataitojen hallinta tuo myös turvan tunnetta ihmisille.

Joustavat palvelut antavat vapautta elämiseen

Osana raha-asioiden hoitamisen helpottamista Nordea on panostanut etenkin joustaviin ja helposti saavutettaviin palveluihin. Lainaa pystyy hakemaan helposti verkossa, ja asuntolainaneuvottelutkin saa hoidettua etäyhteyksillä.

– Asuntolainasta neuvottelu ei ole meillä enää paikkasidonnaista, mikä nopeuttaa asiakkaan palvelua. Asiakas saa siihen konttoriin etäneuvottelun, missä lähin vapaa aika on saatavilla.

Kulutusluottolainaa voi hakea 2000–50 000 € suuruisiin hankintoihin ilman vakuuksia. Pienempien hankintojen maksamiseen joustoa saa luottokortin avulla.

– Suosittelemme luottokorttia maksutapana, sillä se antaa hankinnoille ostoturvan sekä 180 päivän tuoteturvavakuutuksen. Ostoturva varmistaa, että asiakas saa rahansa takaisin, jos ostossa menee joku pieleen. Tuoteturvavakuutus puolestaan pelastaa tilanteissa, joissa ostettu tuote hajoaakin ennenaikaisesti, Hokkanen mainitsee.

Kulutusluottoa voi hakea helposti Nordean nettisivuilla 50 000 euroon asti.
Kulutusluottoa voi hakea helposti Nordean nettisivuilla 50 000 euroon asti.

Yksi Nordean suosituimmista palveluista on LyhennysJousto, jonka avulla asuntolainan maksuerää voi väliaikaisesti pienentää. Normaalia suurempi lyhennys puolestaan vapauttaa LyhennysJoustoa takaisin myöhempään käyttöön.

– LyhennysJousto on nopea ja maksuton ominaisuus. Lyhennyserää voi muuttaa verkko- tai mobiilipankissa, ja muutos tulee voimaan jo seuraavana päivänä.

LyhennysJouston idea on tarjoa liikkumavaraa silloin, kun asiakkaan taloudellinen tilanne syystä tai toisesta muuttuu. Se antaa myös vapautta muun elämän ja hankintojen suunnitteluun.

– On tärkeää, ettei asiakkaan tarvitse jokaista muutosta ja rahanmenoa stressata. Elämästä pitää pystyä myös nauttimaan, eikä vetää taloutta liian tiukalle, Hokkanen kiteyttää.