Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Sote-uudistus: Hy­vin­voin­tia­lue val­mis­tau­tuu pur­ka­maan Me­hi­läis-ul­kois­tuk­sen – sel­vi­tys­tä pan­ta­taan jul­ki­suu­del­ta

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läi­sur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Tilaajille

Pa­ni­mo­mes­ta­rin tarina saatiin talteen – Tornion oluen me­nes­tyk­sen jään­teet ku­vat­tiin pu­re­tus­sa pa­ni­mos­sa viime het­kil­lä.

Elokuvaohjaaja Antti Haase törmäsi kotikonnuillaan Torniossa mielenkiintoiseen elokuva-aiheeseen. Tornionjoen rannalla seisoi tyhjänä Lapin Kullan panimo, joka oli rapistunut vuosien saatossa. Panimon ja Lapin Kullan menestyksen oli elänyt tiiviisti Haaparannalla asuva 83-vuotias panimomestari Leo Andelin.

– Silmiini osui Lapin Kansaan kesällä 2018 tehty haastattelu Leo Andelinista. Siinä panimomestarin tarinassa näin selkeästi elokuvaan sopivat tarinan palaset.

Panimomestari kertoo työuransa elintarviketeollisuudessa tehneen Leo Andelinin sanoin miten Torniossa pannusta oluesta tuli maailmalla palkittu ja suomalaisten suosikki.

– Sain Leo Andelinin kertomaan kiehtovan tarinansa Lapin Kullan synnystä ja huippuvuosista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.