Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pal­las­tun­tu­rin luon­to­kes­kus on hau­tau­tu­nut ki­nok­siin – Katso vi­deol­ta, miten val­ta­vas­ti Muo­nios­sa on vielä lunta

Luontokeskusta aurataan konevoimin kevääseen. Taustalla arkistokuva. Kuvakaappaus Twitteristä
Luontokeskusta aurataan konevoimin kevääseen. Taustalla arkistokuva. Kuvakaappaus Twitteristä
Kuva: Heikki Ketola

Vaikka suuressa osassa Suomea talvi oli poikkeuksellisen vähäluminen, Lapissa asiat ovat toisin. Lunta on monin paikoin edelleen valtavasti.

Pohjoisimmissa osissa Suomea lunta on tällä hetkellä jopa yli metrin verran. Koillismaallakin lunta on 60–70 senttimetriä.

Metsähallituksen Luontopalvelut julkaisi keskiviikkona Twitterissä videon, joka konkreettisesti osoittaa lumitilanteen. Kinoksen keskellä on nimittäin rakennus: Pallastunturin luontokeskus.

Muoniossa sijaitsevaa keskusta kaivetaan kevääseen kunnon koneella. Lapio- ja lumikolahommina urakka olisikin toivoton, sillä lumi saartaa toisen puolen rakennuksesta kokonaan.

– Lunta on tullut pystysuoraan taivaalta ja viimeistelyn on hoitanut tuuli kuljettamalla sitä vaakasuoraan, twiitissä kerrotaan.

Pallastunturin luontokeskuksessa on esimerkiksi näyttelyitä, tapahtumia ja luontoiltoja.

Luontokeskus tarjoaa palveluita esimerkiksi luontoharrastajille ja liikkujille. Keskuksen kautta saa esimerkiksi opastusta sekä kalastus- ja metsästyslupia. Luontokeskus on toistaiseksi kiinni koronan takia.

Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Metsähallitus.

Juttua muokattu 29.4. klo 18.17: Juttuun lisätty tieto siitä, että keskus on toistaiseksi suljettuna koronaviruksen takia.