Päi­vit­ty­vä seu­ran­ta: Kävitkö Levin Villa Gu­rus­sa? Hakeudu ko­ro­na­tes­tiin, vaikka sinulla ei olisi oireita

Helsingissä todettu pian 20 000 tartuntaa pandemian aikana.

Helsinki

Kävitkö Levin Villa Gurussa? Hakeudu koronatestiin, vaikka sinulla ei olisi oireita

Kittilän Levillä on havaittu tartuntaketju, joka liittyy luksusmökki Villa Gurussa järjestettyihin yksityistilaisuuksiin. Ketjussa on tällä hetkellä 13 tartuntaa.

Kaikkien kyseisellä mökillä oleskelleiden henkilötiedot eivät ole tiedossa ja jokaisen, joka on 3.–7. maaliskuuta välisenä aikana vieraillut tai majoittunut mökillä, kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, vaikka tartuntaan viittaavia oireita ei olisikaan.

Kolarilaisessa kaupassa on voinut altistua koronavirukselle

Kolarin S-marketissa on voinut altistua koronavirukselle lauantaina 13. maaliskuuta kello 12–13 välillä. Kunta kehottaa hakeutumaan koronatestiin pienimmissäkin flunssan kaltaisissa oireissa.

Yliopistojen pääsykokeissa tarkat turvajärjestelyt

Yliopistojen pääsykokeissa on tänä vuonna tarkat turvajärjestelyt, tiedottaa Itä-Suomen yliopisto. Valtaosa pääsykokeista pidetään touko- tai kesäkuussa.

Yliopistot linjasivat yhdessä tammikuussa, että kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan fyysisinä tilaisuuksina koronapandemiasta huolimatta.

Jos viranomaiset antavat kevään aikana koronatilanteeseen liittyviä määräyksiä, jotka vaikuttavat valintakokeiden järjestämiseen, hakijoille tiedotetaan siitä erikseen.

Yliopistot suosittelevat, että hakijat välttävät lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakokeita sekä osallistuessaan valintakokeisiin. Kokeisiin saapuessa ja koetilanteessa täytyy noudattaa kahden metrin suojaetäisyyksiä. Yliopistot myös edellyttävät maskin käyttöä valintakokeissa.

Jos hakija on määrätty terveysviranomaisten päätöksellä viralliseen karanteeniin tai eristykseen, hän ei voi osallistua valintakokeeseen. Myöskään omaehtoisessa karanteenissa olevien ei tule osallistua valintakokeisiin.

Suomessa 465 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 465 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 270 tartuntaa, mikä on 1 868 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu nyt 67 334.

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on Suomessa runsaat 163 tartuntaa kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden. Suurinta ilmaantuvuus on alueellisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), missä ilmaantuvuusluku on yli 337. Vähäisintä ilmaantuvuus on puolestaan Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa, joissa molemmissa ilmaantuvuusluku on runsaat 8.

Paikkakunnista eniten tartuntoja on raportoitu koko epidemian ajalta Helsingissä. Pääkaupungin tartuntamäärä hipoo 20 000:ta, mistä puuttuu enää noin 50 tartuntaa. Luvussa ovat mukana sekä todetut oireettomat tartunnat, tällä erää sairastavat, parantuneet että koronaan liittyvistä syistä kuolleet. Vantaalla on nyt todettu kaikkiaan 7 800 ja Espoossa runsaat 6 500 koronatartuntaa.

Koronatestejä on tehty Suomessa nyt yhteensä noin 3,6 miljoonaa.

Mahdolliset uudet koronaan liittyvistä syistä kuolleet sekä rokotettujen määrän THL ilmoittaa myöhemmin tänään.

Kemin neuvolassa altistuminen

Kemin kaupungin neuvolassa on viime viikolla (viikko 10) tapahtunut altistuminen koronavirukselle. Asiakkaita ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin.

Kemin neuvola palvelee nyt vain kiireellisissä asioissa tiistaihin 23. maaliskuuta saakka.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viime viikolla yhteensä yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Tarkempi analyysi tartunnoista on kesken.