pääkirjoitus: Sodan pelko on turha, Venäjä ei ole hyök­kää­mäs­sä Suomeen

kolumni: Pes­si­mis­ti tietää, että kesä meni jo – on jo aika stres­sa­ta tulevaa talvea

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Päi­vä­ko­din ir­tai­mis­to vaihtoi omis­ta­jaa huu­to­kau­pas­sa - vaikka huu­to­kau­pat ovat siir­ty­neet net­tiin, on li­ve-huu­to­kau­pas­sa oma tun­nel­man­sa

Oona Filppula pääsi tekemään ensimmäiset kaupat huutokaupassa. Risto Mononen toimi viihdyttävänä meklarina.
Oona Filppula pääsi tekemään ensimmäiset kaupat huutokaupassa.
Oona Filppula pääsi tekemään ensimmäiset kaupat huutokaupassa.
Kuva: Taina Nuutinen-Kallio

Neljävuotiaalla Oona Filppulalla on paljon nukkeja, ja nyt ainakin yhdelle niistä on sänky ja kärryt.

– Laitan babyborn Annabellen nukkumaan sänkyyn, Filppula kertoo.

Filppula osallistui Kemin kaupungin järjestämään huutokauppaan, jossa myytiin Kaivolinnan päiväkodin irtaimistoa. Kaivolinnan päiväkoti lakkautettiin, kun Kemin kaupugin uusi päiväkoti valmistui Pajarinrantaan.

Lapsenlapselle tuoli

Huutokaupassa myytiin nukensängyn ja rattaiden lisäksi muun muassa penkkejä, pöytiä, pinnasänkyjä ja pieniä lastenistuimia. Kari Rimpisalo osti huutokaupasta kaksi lastentuolia. Toisen hinta kohosi hieman toista korkeammaksi, sillä tuolille ilmaantui kilpahuutaja.

– Ostin tuolit tyttärenpojalleni. Toinen jää meille kotiin, niin poika voi istua siinä, kun käy kylässä. Toinen viedään Helsinkiin, hän kertoo suunnitelmistaan.

Rimpisalo on kokenut huutokauppakävijä.

– Harrastan vanhoja moottoriajoneuvoja ja niiden kunnostamista, joten käyn enimmäkseen huutokaupoissa joissa myydään harrastukseeni sopivaa tavaraa. Huonekaluja en juuri ole aikaisemmin ostanut, Rimpisalo kertoo.

Huutokaupat netissä

Monet huutokaupat ovat siirtyneet nettiin, josta Rimpisalokin huutaa tavaraa. Rimpisalo kertoo, että vanhan ajan live-huutokaupassa on kuitenkin oma tunnelmansa, jota asiansa supliikki huutokauppameklari vielä lisää.

– Usein huutokaupoissa myös näkee tuttuja, joten ne ovat samalla myös sosiaalisia tapahtumia, mies kertoo.

Kaivolinnan päiväkodin kiinteistö myytiin kemiläiselle yrittäjälle Kauko Hyväriselle. Päiväkodin naapurissa asuva Hyvärinen aikoo kunnostaa Kaivolinnasta asuntoja.