Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Jos 1960-lu­vul­la ei syöty lou­nai­ta, mitä ihmettä silloin syö­tiin?

1960-luvulla koulunsa käyneen äitini kanssa tuli puhetta lounaasta. Hän oli vakuuttunut, että hänen lapsuudessaan ei syöty lounaita, ei koulussa eikä kotona.

Tarkennettakoon, että ravintoa toki lapettiin suuhun keskipäivän aikoihin, mutta sitä ei sanottu lounaaksi. Hänen mieleensä ei muistunut, millä nimellä ateriaa kutsuttiin, joten otin kännykän käteen ja aloin etsiä tietoa.

Puolinen, puolipäiväinen, louna, päivällinen, murkina. Eri puolilla Suomea keskipäivän ateriaa on kutsuttu eri nimillä.

Hämäläinen päivällinen on muille murrealueille siirtyessään nytkähtänyt kellotaululla muutaman tunnin eteenpäin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.