Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Hu­vi­loit­ko vai mök­kei­let­kö?

Olen usein mielessäni hymähdellyt ihmisille, jotka puhuvat mökistä, kun menevät viettämään lomaansa hirsihuvilalle, jossa on odottamassa kaikki samat mukavuudet kuin kotonakin – joskus piirun verran paremmatkin.

Sanan käyttö tässä merkityksessä on toki ymmärrettävää, mökkeilylle kun ei vastaavaa verbiä vielä sanastostamme löydy. Jos lomailu ei omaan suuhun istu, olisi huviloiminen näissä tilanteissa mielestäni terminä varsin käyttökelpoinen.

Mielikuvissani mökki on paikka, jossa pitää nähdä vaivaa viihtymisensä eteen. Heti aluksi väkerretään tulet hellaan, jotta paikat lämpenevät ja kuura lähtee ikkunoista.

Mökkien mökissä ei valoa tietenkään napsauteta katkaisijasta, vaan viritellään kynttilät, tilleyt ja taskulamput toimintavalmiuksiin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita