Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Ham­pu­ri­lai­nen ket­su­pil­la – tarina si­säi­sen roh­keu­den löy­ty­mi­ses­tä


Kun olin lapsi, suuret hampurilaisketjut eivät olleet vielä yltäneet Tornion leveyksille. Silloin kun saimme siskojen kanssa hampurilaiset, kävimme Kauppakadun paikallisessa.

Hampurilaisravintolassa käyminen oli kylän lapselle kovin kaupunkilaista ja jännittävää.

Vanhemmat tiesivät, että mausteista menisi alas vain ketsuppi. Niinpä söimme sämpylät pelkällä pihvillä ja ketsupilla. Isosiskon ilo oli syödä myös pienempien jämät.

Iän karttuessa erilaisten ruoka-aineiden sieto kasvoi, mutta edelleenkin tilasin hampurilaisen pelkällä ketsupilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.