Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Outi Tar­kiai­nen on me­nes­ty­nyt sä­vel­tä­jä, joka ei ole tehnyt va­lin­taa perheen ja uran välillä

Säveltäjä miesvaltaisella alalla etenee urallaan komeetan tavoin, vaikka hän on mitä suurimmassa määrin myös äiti. Perheen kolmas lapsi syntyy syksyllä, jolloin esikoisen syntymästä on kulunut runsaat kolme vuotta. Säveltäjän työrauhasta on vastannut oma puoliso.

Säveltäjä Outi Tarkiainen iloitsee tultuaan valituksi Vuoden Naiseksi 2021. Tunnustuksen jakaa vuosittain BPW Finland osana kansainvälistä Business and Professional Women -järjestöä. Liitto haluaa näin tuoda esille naisten osaamista ja ammattitaitoa sekä rohkaista naisia ja tyttöjä käyttämään kykyjään elämän eri osa-alueilla.

Vuonna 2013 Vuoden Naiseksi valittiin säveltäjä Kaija Saariaho. Viime vuonna tunnustuksen sai Miisa Nuorgam ensimmäisenä saamelaisena kautta aikojen.

Tarkiainen havahtui sävellysalan miesvaltaisuuteen vieraillessaan Saariahon Pariisin kodissa.

– Näytin hänelle partituurejani ja käsitin, ettei kukaan nainen koskaan aikaisemmin ollut katsonut teoksiani.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.