Mainos

Onneksi on isoset!

Isonen tarkoittaa seurakunnan leireillä ja toiminnassa olevia isosiskoja ja – veljiä, jotka ovat käyneet jo rippikoulun.

-

Isonen on kaveri, ohjaaja, tukihenkilö, kuuntelija ja rinnalla kulkija. Isosen tehtävä on tärkeä, sillä isonen on nuoren uskovan esimerkki leiriläisille.

Isostoiminta on työntekijälle etuoikeus, suorastaan siunaus. Sen kautta pääsee kohtaamaan monenlaisia valloittavia, kekseliäitä ja riemastuttavia nuoria. Samalla se on oiva tilaisuus pohtia nuorten kanssa uskoa, kristillisyyttä, ihmisyyttä, luomakuntaa, kasvua – kaikkea, mikä elämään liittyy. Saamme ihmetellä ja oppia yhdessä.

Tornion seurakunnan isostoiminta suunnitellaan nuorilähtöisesti. Nuorilta kysytään mitä he itse toivoisivat isosuuden, rippikoulutyön ja yhteisen toiminnan tarjoavan. Isosten merkitys rippikoulun menestystarinassa onkin valtava, ilman heitä leirimuotoinen rippikoulu ei onnistuisi. Tärkeimpiä isostoiminnan tavoitteita on, että nuori löytää seurakuntayhteyden sekä saa sellaisia kokemuksia, että nuori kokee itsensä tärkeäksi. ”Kaikki saa tulla, kaikki saa olla, kaikki saa pullaa”. Leiriläisiä on moneen lähtöön, niinpä isosiakin täytyy olla.

Tornion seurakunnassa isoskoulutus kestää kaksi vuotta. Koulutukseen kuuluu koulutuskertoja, leirejä, retkiä ja erilaisia kursseja. Parin vuoden aikana isoskoulutettavat opettelevat isosen tehtäviä leireillä. Niihin kuuluvat yhdessäolo, rukoileminen, ryhmän ohjaaminen, esiintyminen, heittäytyminen ja paljon paljon muuta. Koulutuksessa harjoitellaan monenlaisia taitoja, joista on hyötyä myös muuallakin elämässä.

Luukkaan evankeliumista ”Kolmen päivän kuluttua he löysivät hänet temppelistä, hän istui opettajien keskellä, kuunteli heitä ja teki heille kysymyksiä. Kaikki, jotka kuulivat mitä hän puhui, ihmettelivät hänen ymmärrystään ja hänen antamiaan vastauksiaan.” Luuk. 2: 46-47

Terveisin,

isosten työkaverit