Mainos

Onko yri­tyk­se­si kasvu- tai ke­hi­tys­vai­hees­sa, haetko uusia osaa­jia? — Yri­tyk­sil­le on tar­jol­la rää­tä­löi­ty­jä kou­lu­tus- ja ra­hoi­tus­rat­kai­su­ja!

Lappia-Koulutus Oy toteuttaa yhteistyössä yrityksien, TE-palvelujen ja ELY-keskuksen kanssa räätälöityjä koulutusratkaisuja. Olemme tukenasi, kun haluat palkata yritykseesi uutta työvoimaa, päivittää työssä olevan henkilöstösi osaamista tai kehittää yritystoimintaasi uusille urille.

Koneurakointi Rantamaula Ky on mukana Puutavarayrittäjille kohdennetussa TäsmäKoulutuksessa. Kuljettaja Henri Rantamaula haki 50 tonnin puutavaralastin Karungista määränpäänä Tervolan Saha ja Höyläämö Oy:n tuotantolaitokset Tervolassa.
Koneurakointi Rantamaula Ky on mukana Puutavarayrittäjille kohdennetussa TäsmäKoulutuksessa. Kuljettaja Henri Rantamaula haki 50 tonnin puutavaralastin Karungista määränpäänä Tervolan Saha ja Höyläämö Oy:n tuotantolaitokset Tervolassa.

Vastaus yrittäjälle voisi olla yhteishankintakoulutus, joka on joustava ja helppo tapa rahoittaa erilaisia koulutusratkaisuja. Koulutuksen suunnittelevat ja rahoittavat ELY-keskus ja yritys yhdessä.

– Yrityksellä on vahva rooli koulutuksen suunnittelussa. Sisältö suunnitellaan yrityksen tarpeiden pohjalta ja toteutetaan joustavasti ja räätälöiden yrityksen vaatimusten mukaisesti sopivalla tavalla ja aikataululla. Kustannukset jaetaan TE-hallinnon ja yrityksen kesken; yrityksen maksuosuus riippuu toteutettavasta koulutuksesta ja yrityksen koosta, kertoo Lappia-Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Katja Jaako-Körkkö.

Jaako-Körkkö kertoo, että Lappia-Koulutus Oy on toteuttanut Yhteishankintarahoituksella yhteistyössä yrityksien ja ELY-keskuksen kanssa Rekry-, Muutos- ja TäsmäKoulutuksia.

– Palvelemme yrityksiä koulutusprosessissa ”avaimet käteen” periaatteella, ja tavoitteemme on, että autamme yritystä mahdollisimman laajasti hallinnon ja papereiden valmistelussa, jotta yrittäjän aikaa kuluisi näihin mahdollisimman vähän. Tämän kaiken mahdollistaa erinomaisen joustava yhteistyö ELY-keskuksen ja TE-palveluiden toimijoiden kanssa, korostaa Katja Jaako-Körkkö.

Yrityksellä on vahva rooli koulutuksen suunnittelussa. Sisältö suunnitellaan yrityksen tarpeiden pohjalta ja toteutetaan joustavasti ja räätälöiden yrityksen vaatimusten mukaisesti sopivalla tavalla ja aikataululla, kertoo Lappia-Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Katja Jaako-Körkkö.
Yrityksellä on vahva rooli koulutuksen suunnittelussa. Sisältö suunnitellaan yrityksen tarpeiden pohjalta ja toteutetaan joustavasti ja räätälöiden yrityksen vaatimusten mukaisesti sopivalla tavalla ja aikataululla, kertoo Lappia-Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Katja Jaako-Körkkö.

Yrittäjille tietoa Yhteishankintakoulutuksista

Lapin ELY-keskuksen yrityspalveluasiantuntija Minna Uusihanni kertoo, että yhteishankintakoulutuksen mahdollisuuksia markkinoidaan eri kanavissa ja eri kohderyhmille ja verkostoille.

– Olemme todenneet, että yrittäjillä ei kuitenkaan ole riittävästi tietoa yhteishankintakoulutuksista. Kun yritys on kerran käyttänyt esimerkiksi RekryKoulutus -palvelua uuden osaavan työvoiman rekrytointiin niin sitä on mielellään käytetty myös jatkossa. Markkinointiin ja yrityskontaktointiin panostetaan parhaillaan vahvasti, avaamalla mm. pilotointi Yrityslive -kanavaan. Jonkin verran on nyt parin viimeisen vuoden aikana noussut hakemusmäärät olemassa olevan henkilöstön koulutukseen eli TäsmäKoulutukseen, joka on suunnattu muutostilanteisiin, joissa henkilöstön osaaminen ei vastaa muutostilannetta. Esimerkiksi yrityksen kasvaessa voimakkaasti esimiesosaamista on lisätty TäsmäKoulutuksella. TäsmäKoulutus soveltuisi myös hyvin lomautustilanteisiin osaamisen täydentämiseksi tai laajentamiseksi, mutta sitä on harmittavan vähän käytetty lomautustilanteissa, kertoo Minna Uusihanni yrityksien eri koulutusvaihtoehdoista.

Yhteishankinta elementtien käytössä on selkeää kasvua

Uusihanni kertoo, että tilanne työmarkkinoilla on muuttunut ja osaavan työvoiman saaminen on haasteena todella suurelle osalle yrityksiä, tämän myötä RekryKoulutusten määrä on lisääntynyt huomattavasti viimeisen vuoden aikana.

Myös yritykset Meri-Lappista ovat aktivoituneet selkeästi yhteishankintakoulutusten hakemisessa ja esimerkiksi Stora Enso on panostanut vahvasti muun muassa MuutosKoulutukseen edistääkseen irtisanottujen henkilöiden uudelleen työllistymistä.

Yrittäjälle hyötyä ja helppoutta eri koulutusratkaisuista

RekryKoulutuksella, joka on käytetyin tuote yhteishankintakoulutuksessa, yritys saa rekrytoinnin tueksi ja osaavan työvoiman saamiseksi ulkopuolisen kouluttajan, TE-toimiston sekä ELY-keskuksen tuen. Koulutus räätälöidään yrityksen tulevien työtehtävien osaamistarpeisiin. Sekä työnantaja, että koulutettava näkevät koulutuksen aikana, ennen työsuhteen solmimista, onko ala oikea.

TäsmäKoulutuksessa taas voidaan yrityksen muutostilanteessa koulutuksen avulla lisätä henkilöstön ammatillista osaamista työnantajan vaatimalle tasolle. TäsmäKoulutuksen avulla voidaan myös pidentää työuria ja mahdollisesti jopa säilyttää työpaikkoja, laajentamalla ja monipuolistamalla henkilöiden osaamista.

Eri koulutusratkaisujen toteutus vaatii tiivistä yhteistyötä yrittäjän, koulutusorganisaation, ELY-keskuksen ja TE-toimiston prosessin ajan.

Koneurakointi Rantamaula Ky:n yrittäjä Timo Rantamaula on mukana Puutavara-yrittäjille kohdennetussa TäsmäKoulutuksessa, jonka koulutuksen järjestäjänä on Lappia-Koulutus Oy. Koulutuksen sisältönä on nimenmaan yrityksen kasvua tukevia sisältöjä, kuten henkilöstöjohtaminen, rekrytointiosaaminen, strategian päivittäminen ja veto- ja pitovoima tekijät.

– Haemme tästä koulutuksesta uusia työkaluja ja kehittämisstrategioita sekä nuoremmalle sukupolvelle johtamistaitojen kehittämistä että kustannus- ja talousosaamisen edistämistä ja seurantaa, kertoo Rantamaula.

Rantamaula jatkaa, että Yhteishankintarahoituksesta ei ole yrityksellä ollut tietoa, joten tällaista tukea he eivät ole osanneet edes kaivata. Lisäksi Rantamaula toteaa, että yrityksellä on tällä hetkellä varsin hyvä tilanne työtekijöiden suhteen, mutta jatkossa he tulevat tarvitsemaan uusia työntekijöitä vanhempien työtekijöiden eläköitymisen sekä yrityksemme laajentumisen myötä.

Tutustu RekryKoulutukseen, jos tarvitset uutta osaavaa työvoimaa

Tutustu TäsmäKoulutukseen, jos tarvitset työssä olevalle henkilöstöllesi koulutusta

Tutustu MuutosKoulutukseen, jos tarvitset tukea irtisanotuille


-

www.lappia.fi   

-