Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

pääkirjoitus: Lapilla on Poh­jo­lan lin­nak­kees­sa tärkeä rooli

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onko kun­ta­lii­tos ajan­koh­tai­nen?

Kuuntelin ykkösaamuohjelmaa, jossa haastateltiin Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhusta. Selkokielinen johtaja avasi vaikeatkin asiat kansanomaiseen muotoon. Sopisi toivoa, että poliitikotkin puhuisivat yhtä selkeästi ja ymmärrettävästi, jotta tavallinen kansalainenkin pysyisi kärryillä loppuun saakka.

Kuntaliitoksista hän totesi, että se ei paljoa auta, jos kaksi köyhää kuntaa laitetaan yhteen. Hän myönsi, että valtio olisi tarjoamassa uudelleen porkkanoita, jos näin tehtäisiin.

Stora Enson aiheuttamat veromenetykset koskevat koko Kemin seutua, mukaan lukien Simoa ja Keminmaata. Tämä on yhteistä työssäkäyntialuetta, jossa Kemi on kantanut lähes yksin taakkaa teatterin, urheilutilojen, uimahallin ja muiden ylläpito- ja investointikuluista.

Kun Keminmaa on kohta peruskorjannut kunnantalon, eikö olisi aika miettiä uudelleen kuntaliitosta vakavasti. Kemillä on kaupungintalo jo siinä kunnossa, että kannattaako sitä enää paikkailla, puhumattakaan muista yhteisistä tiloista? Velkaisia kuntia ovat kaikki, mutta uskoisin, että pitkässä juoksussa tulisi säästöjä virkojen vähenemisen ja ainakin eläköitymisen kautta jos ei muuten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.