Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onko Han­nu­kai­sen luvut las­ket­tu oikein?

Näkökulma

Kolarilainen Markus Kiili pyysi (LK 5.2.) Hannukaisen kaivoksen aluetalousselvityksen tekijää kertomaan, kuinka kaivoshanke tuottaa kuluttajien tekemiä ostoksia niin paljon, että 53 prosenttia koko hankkeen verokertymistä muodostuu niistä. Toinen kysymys oli, että onko selvityksessä arvioitu ja laskelmissa huomioitu hankkeen negatiivisia vaikutuksia alueen nykyisten elinkeinojen, matkailun ja poronhoidon tuottamiin verotuloihin.

Aluetalousselvityksessä taloudelliset vaikutukset on kuvattu kattaen välittömien vaikutusten lisäksi myös kaikki kerrannaisvaikutukset kaivoksen koko elinkaaren ajalta. Näin ollen siinä on tuotu esiin kaivoksen tuomia kerrannaisvaikutuksia kaikessa, mitä Hannukaisen kaivoksen tuleminen Suomessa synnyttäisi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.