Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

"On pientä jän­ni­tys­tä" – Jaakko Hän­ni­nen polkee uransa toi­ses­sa Girossa

Startti perjantaina Budapestista.

Helsinki/Budapest
Jaakko Hänninen ajaa legendaarien Italian ympäriajon.
Jaakko Hänninen ajaa legendaarien Italian ympäriajon.
Kuva: Suomen Pyöräily

Alkukauden vastoinkäymisensä voittanut Jaakko Hänninen on mukana perjantaina alkavassa maantiepyöräilyn Italian ympäriajossa eli Girossa. Hänninen on nähty kerran aiemmin Girossa, sillä hän ajoi kilpailussa vuonna 2020.

– Vaikka ei ole mitään paineita tulevalle kolmiviikkoiselle, kuitenkin on pientä jännitystä. Roolini tulee olemaan kokonaiskilpailusijoituksesta ajavan Felix Gallin auttaminen. Minulle tulee avautumaan mahdollisuuksia ajaa etappisijoituksista. Ne mahdollisuudet ovat jossakin kilpailun puolenvälin kieppeillä, AG2R Citroën -tallin Hänninen sanoi suomalaisseura TWD-Länkenin tiedotteessa.

Kaksi vuotta sitten Italian ympäriajo poljettiin koronatilanteen takia poikkeuksellisesti vasta syksyllä. Hänninen sijoittui tuolloin kokonaiskilpailussa 73:nneksi.

Giro on perinteisesti kauden ensimmäinen kolmesta suuresta ympäriajosta, joihin kuuluvat lisäksi Ranskan ja Espanjan ympäriajot. Tämän vuoden Ranskan ympäriajo ajetaan heinäkuussa ja Espanjan ympäriajo elo-syyskuussa.

Hännisen lisäksi Italian ympäriajossa ovat polkeneet vuosien saatossa suomalaismiehistä Kari Myyryläinen, Joona Laukka, Kjell Carlström ja Jussi Veikkanen. Veikkanen on tälläkin kertaa mukana, Groupama-FDJ-tallin joukkueenjohtajana. Carlström työskentelee päällikkönä Israel–Premier Tech -tallissa, joka on Girossa mukana.

Giro päättyy Veronaan

Hänninen on kärsinyt alkuvuodesta loukkaantumisista ja sairastelusta.

– Terveydentilani on nyt ihan ok. Mitään ongelmia ei ole, vaikka valmistautuminen on ollut vähän risainen. Se, että olen ajanut jo kerran Giron, helpottaa asennoitumaan kilpailuun oikealla tavalla, Hänninen sanoi.

Tämänvuotinen Giro alkaa Unkarin Budapestista. Unkarissa ajetaan kolme avausetappia, joista keskimmäinen on henkilökohtainen aika-ajo. Sen jälkeen pyöräilijöillä on lepopäivä, joka tosin menee matkustaessa Sisiliaan. Kilpailu päättyy 29. toukokuuta Veronaan.

Kokonaiskilpailun voittajasuosikkeja ovat muun muassa ecuadorilainen Richard Carapaz, britti Simon Yates, portugalilainen Joao Almeida, espanjalainen Mikel Landa ja kolumbialainen Miguel Angel Lopez.