Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

On aika kes­kus­tel­la kylämme koh­ta­los­ta

Kolmisen viikkoa sitten saimme lukea kylällämme pitkään odotetun uutisen. Mawson Oy:n Rajapalojen alueen malminetsintä on edennyt vaiheeseen, että alueella aloitetaan yva-menettely. Ympäristövaikutusten arviointimenettely pitää sisällään selvitykset siitä, mitä vaikutuksia mahdollisella kaivoshankkeella tulisi olemaan. Siinä esitetään erilaisia vaihtoehtoja hankkeen toteuttamisesta.

Meillä ”ennustajaeukoilla” on tapana ottaa kantaa tuleviin asioihin. Aikaisemmista ”ennustuksista” en ole päässyt selville, halutaanko niissä suojella alueen vanhoja puita vai vastustaa kaivosta. Vaikuttaa siltä, että ujoimmat "ennustajat” eivät kehtaa kertoa vastustavansa kaivosta, koska he samalla kertoisivat vastustavansa satojen työpaikkojen tulemista työttömyydestä kärsivään maakuntaamme. Vanhojen puiden suojelun varjolla voi pyrkiä päämääräänsä toista kautta.

Mieleeni tuli maakuntakirjailijamme Väinö Katajan yli sata vuotta sitten kirjoittama Lain varjolla-kirja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.