Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Olym­pia­lai­set Ro­va­nie­mel­le

Urheiluinnostus, en kehtaa sanoa urheiluhulluus, on saavuttanut Rovaniemellä uuden pisteen, kun esitetään Kalevan-kisoja kaupunkiin. Esitys on ymmärrettävä urheiluihmisten kannalta, mutta kaiken maksajana eli veronmaksajana en ymmärrä asiaa.

Nykyiset pienetkin tapahtumat vaativat kunnallista rahatukea. Kalevan kisat tarkoittaisivat 2–3 veroprosentin nousua entiseen huippukorkeaan kunnanveroon. Kannattaa myös muistaa, kuka näistä tapahtumista nettoavat parhaiten urheilujohtajat.

Tehdään samantien kunnollinen kaupungin konkurssi ja järjestetään olympialaiset – kesä- tai talvikisat. Siitä Rovaniemi saa tunnettavuutta. Turistivirrat tulevat ihmettelemään joukoittain urheiluhullua Lappia. Varmasti saamme virallisia delegaatioita tutkimaan ja selvittämään toimenpiteitä vastaavan taudin torjumiseksi.

Eiköhän meillä ole muitakin rahanreikiä, kuten vanhusten laitoshoito, kotihoito, leikkausjonot, lasten päivähoito ja homevirastot. Unohtakaa Kalevan kisat. Järjestetään kevättalvella jälleen perinteiset Konttisen hiihdot.