Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Olym­pia­ko­mi­tea haluaa pitää ve­nä­läis­ur­hei­li­jat edel­leen poissa kan­sain­vä­li­sis­tä ki­sois­ta – Nyrk­kei­ly­liit­to käänsi kelkkaa

Suomen olympiakomitea toivoo, ettei venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita toistaiseksi otettaisi mukaan kansainvälisiin urheilutapahtumiin Ukrainan sodan takia. Olympiakomitean mukaan Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n hallituksen on määrä keskustella keskiviikkona venäläisten ja valkovenäläisten asemasta kansainvälisessä urheilussa.

– Enemmistö maailman maista näyttää olevan valmiita testaamaan venäläis- ja valkovenäläisurheilijoiden paluuta neutraaleina urheilijoina. Mikäli tämä tapahtuu, edellytämme asialle tiukkoja ehtoja: sanktiot kyseisten maiden urheilujärjestelmille on pidettävä edelleen voimassa, ja yksittäiset urheilijat voisivat palata vain neutraaleina urheilijoina ilman kansallistunnuksia, Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto sanoi tiedotteessa.

Valtaosa urheilun kansainvälisistä lajiliitoista on sulkenut Venäjän ja Valko-Venäjän toiminnastaan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi helmikuussa Ukrainaan Valko-Venäjän tukemana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.