Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Ol­ki­luo­to 3:n val­mis­tu­mi­nen uhkaa jälleen vii­väs­tyä – Lai­tos­toi­mit­ta­ja Are­va-Sie­men­sin uusi ai­ka­tau­lu val­mis­tuu elo­kuus­sa


Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen valmistuminen on siirtynyt jo yli kymmenen kertaa. Seuraavan kerran tietoa uudesta aikataulusta on luvassa aikaisintaan elokuussa.
Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen valmistuminen on siirtynyt jo yli kymmenen kertaa. Seuraavan kerran tietoa uudesta aikataulusta on luvassa aikaisintaan elokuussa.
Kuva: Kari Suni

Milloin Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktori (OL3) valmistuu?

Seuraavan kerran asiasta on odotettavissa tietoa elokuussa. Teollisuuden Voima (TVO) tiedotti torstaina saaneensa laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortiolta "väliaikatietoja OL3-aikataulun päivitystyöstä."

– Aikataulutyön arvioidaan valmistuvan elokuussa 2020, tiedotteessa mainitaan.

Sen enempää TVO ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin rakentaminen alkoi vuonna 2005 ja sen piti alkuperäisen suunnitelman mukaan valmistua vuonna 2009. Hankkeessa on ollut alusta asti ongelmia suunnittelussa, laadussa ja projektin johdossa.

Olkiluoto 3 on edelleen kesken. Ydinvoimalan valmistuminen on viivästynyt jo yli kymmenen kertaa.

Joulukuussa 2019 TVO ilmoitti, että Olkiluoto 3 on tarkoitus liittää sähköverkkoon marraskuussa 2020 ja säännöllinen sähköntuotanto alkaisi maaliskuussa 2021.

Huhtikuussa kuitenkin uutisoitiin, että valmistuminen siirtyy koronaviruksen vuoksi.

Toukokuussa Lännen Media puolestaan kertoi Säteilyturvakeskuksen löytäneen tarkastuksissaan reaktorin ylipainesuojauksessa viallisia venttiileitä sekä suunnittelupuutteita hätägeneraattorissa.

Kevään takapakkien vaikutusta OL3:n valmistumisajankohtaan voi vain arvailla.