Mainos

Oletko valmis ot­ta­maan seu­raa­van as­ke­leen kohti työe­lä­mää? Uusi val­men­nus­pal­ve­lu tarjoaa lap­pi­lai­sil­le työn­ha­ki­joil­le jopa vuoden kes­toi­sen tuen työn­ha­kuun

Uusi räätälöity palvelu työttömille työnhakijoille avautui Lapissa vuoden alussa. Hoivatien palveluesimies Anna-Kaisa Puusaari avaa, mitä valmennuspalvelu pitää sisällään ja kuinka se eroaa muista työnhakijoille tarkoitetuista palveluista.

Hoivatien palveluesimies Anna-Kaisa Puusaari vastaa uuden räätälöidyn valmennuspalvelun startista Lapissa. ”Olemme saaneet äärimmäisen hyviä kokemuksia Helsingissä, jossa palvelu käynnistettiin pari vuotta sitten. Jopa puolet asiakkaistamme pääsivät valmennuksen jälkeen takaisin työelämään. Tavoite on täällä vähintään sama.”
Hoivatien palveluesimies Anna-Kaisa Puusaari vastaa uuden räätälöidyn valmennuspalvelun startista Lapissa. ”Olemme saaneet äärimmäisen hyviä kokemuksia Helsingissä, jossa palvelu käynnistettiin pari vuotta sitten. Jopa puolet asiakkaistamme pääsivät valmennuksen jälkeen takaisin työelämään. Tavoite on täällä vähintään sama.”

”Jokainen voi tulla sellaisena kuin on”, näin Hoivatien palveluesimies Anna-Kaisa Puusaari kuvailee uutta räätälöityä valmennuspalvelua, joka on startannut Lapissa vuoden alussa. Palvelu on tarkoitettu lappilaisille työttömille työnhakijoille, jotka ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen kohti työelämää. Erityisen hyvin se sopii tilanteisiin, jossa työllistymisessä on hankaluutta ja siihen tarvitaan apua.

Palvelun järjestää Hoivatie, Suomen yksi suurimmista kotimaisesti omistetuista sosiaalialan yrityksistä, joka toimii 18 paikkakunnalla yli 60 eri yksikössä. Hoivatie syntyi, kun Nuorten Ystävät ja Oulun Diakonissalaitos yhdistivät palveluliiketoimintansa.

– Alkujaan loimme räätälöidyn valmennuspalvelumallin Helsingin kaupungin aloitteesta, koska heillä oli tarve tarjota työttömille työnhakijoille pidempikestoista ja yksilöidympää tukea. Nyt jo pidempään testattu ja paljon positiivista palautetta saanut palvelu on aloitettu myös täällä Lapissa, Puusaari esittelee palvelun syntytarinaa.

Hoivatien ensimmäiset asiakasohjaukset ovat ehtineet käynnistyä vuoden alussa. Yhteistyö paikallisten TE-toimistojen ja Kuntakokeilujen asiantuntijoiden kanssa on lähtenyt Puusaaren mukaan hienosti käyntiin.

– Teemme tiivistä yhteistyötä paikallisen Arctic Career -yrityksen kanssa, josta saamme lappilaista asiantuntemusta osaksi työhönvalmennuspalveluamme. Olemme saaneet mukaan joukkoomme osaavia alan ammattilaisia, jotka omaavat monipuolisen työtaustan alueella, Puusaari iloitsee.

Seuraava askel kohti työelämää

Mitä Lapin räätälöity valmennuspalvelu sitten sisältää? Entä mitä se antaa työnhakijoille?

– Valmennuspalveluun voivat hakea kaikki täysi-ikäiset pitkään työttömänä olleet lappilaiset työnhakijat. Huomioimme valmennuksen aikana aina työnhakijan elämäntilanteen sekä työkyvyn kokonaisuudessaan, Puusaari esittelee.

– Emme käytä samaa sapluunaa kaikille, vaan jokaisen työnhakijan tarpeet katsotaan yksilöllisesti.

Työhönvalmentajan pitämä Voimakehä-valmennus on suosittu tapa käydä yhdessä läpi työnhakijan arvoja, kykyjä, ja osaamista.
Työhönvalmentajan pitämä Voimakehä-valmennus on suosittu tapa käydä yhdessä läpi työnhakijan arvoja, kykyjä, ja osaamista.

Työnhakija saa itselleen vuoden ajaksi rinnallensa kulkijan, joka kulkee mukana työllistymisen eri vaiheissa. Hoivatien työhönvalmentajat auttavat hakijoita etsimään heille sopivan työ- tai koulutuspaikan.

Valmennuksen tavoitteena on, että hakija saa vahvistusta työelämä- ja hakutaitoihin sekä löytää oikeat kanavat työllistymiseen ja vaihtoehtoja jatkopolkuihin. Pyrkimyksenä on myös löytää yhdessä keinoja ylläpitää ja edistää työkykyä sekä arjen hallintaa.

– Ensin teemme lähtötilanteen, osaamisen ja vahvuuksien kartoituksen, jonka pohjalta luomme yksilöllisen suunnitelman ja etsimme yhdessä ratkaisuja vastaamaan työnhakijan tavoitteita. Meillä on esimerkiksi ollut mukana nuoria, jotka ovat kaivanneet apua motivaation löytämisessä, ujouden voittamisessa ja työnhakuprosessissa, kuten työhakemuksen ja ansioluettelon teossa. Haasteita voi olla todella monenlaisia, Puusaari muistuttaa.

– Tärkeintä on, että jokainen voi tulla sellaisena kuin on. Yhteistyö hakijan ja työhönvalmentajien välillä rakentuu aina luottamuksellisuuteen ja yhteistyöhön.

Sitoutuneita työntekijöitä yrityksille

Vaikka työhönvalmentajat pyrkivät tukemaan eri työnhaun vaiheissa – tarvittaessa jopa suoraan työpaikalla, on työnhakija valmennuksessa aina aktiivinen toimija.

– Näen, että lappilaiset yrityksetkin hyötyvät, kun he saavat palkkalistoilleen sitoutuneita, motivoituneita ja pitkäkestoisia työntekijöitä. Kaikista hakijoista löytyy todellista potentiaalia työelämään, Puusaari muistuttaa.

Räätälöidyn valmennuspalvelun lisäksi Hoivatie tuottaa maksutonta Perhevapaalta työelämään valmennusta etänä Lapin alueella perhevapaalla oleville vanhemmille. Kyseessä on lyhytkestoinen (3 kk) valmennus, joka käsittelee perheen ja työn yhteensovittamista. Se sisältää 16 tuntia yksilöohjausta ja 10 tuntia ryhmäohjausta. Perhevapaalta työelämään valmennuksiin voi tutustua osoitteessa www.perhevapaaltatyoelamaan.fi 

– Olemme äärimmäisen iloisia, että pääsemme tarjoamaan uusia työelämäpalveluita nykyisin myös Lapin alueella. Vastaanotto on ollut hieno. Kiitos siitä kaikille asiakkaillemme sekä yhteistyötä kanssamme tehneille.

Jos olet valmis haastamaan itsesi ja ottamaan askeleen kohti työelämää, hae räätälöityyn työhönvalmennuspalveluun täältä

Hoivatien työelämäpalvelut Lapin alueella:
  •  Lapin räätälöity valmennuspalvelu
  •  Perhevapaalta työelämään valmennus etänä
  •  Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus Resiina
  •  Nuotti-valmennus

Hoivatien muihin palveluihin Lapin alueella pääset tutustumaan osoitteessa: www.hoivatie.fi 

Hoivatie tuottaa vaikuttavia sosiaalipalveluja tukea tarvitseville. Hoivatie on syntynyt Nuorten Ystävien ja ODL:n yhdistettyä palveluliiketoimintansa.

-