Tilaajille

Oletko jo ko­keil­lut lant­tu­nuu­de­lei­ta, val­ko­juu­ri­tah­naa, rai­ta­juu­ri­sa­laat­tia tai pu­na­juu­rib­row­nie­ta? Ko­ko­sim­me 10 parasta juu­res­re­sep­tiä

Juuri nyt meitä hemmotellaan raikkailla ja tuoreilla kotimaisilla juureksilla. Punajuuren tietävät kaikki, mutta tunnetko jo kaikki muut värikkäät juurikkaat? Monikäyttöiset juurikkaat maistuvat raakana salaatissa ja paahdettuna pastassa. Ne myös takaavat mehevät rieskat ja jälkiruokakeksit. Uusien reseptien kautta myös vanhoista tutuista saattaa löytyä kokonaan uusia ulottuvuuksia.

Pellillinen paahdettuja uunijuureksia tai sosekeitto, klassiset nauris, lanttu ja palsternakka pieninä kuutioina arkisissa keitoissa ovat tuttujakin tutumpia reseptejä. Juurekset taipuvat paljon muuhunkin. Voisitko tänä syksynä tutustua vaikka joka viikko lähemmin yhteen juurekseen?

Ohuet juurisellerisiivut paahtuvat uunissa voisulalla silattuna muhkean makuiseksi ja uudennäköiseksi lisukkeeksi.
Ohuet juurisellerisiivut paahtuvat uunissa voisulalla silattuna muhkean makuiseksi ja uudennäköiseksi lisukkeeksi.

Juuriselleriä Annan tyyliin

Kokonainen juuriselleri eli mukulaselleri on jyhkeä niin maultaan kuin ulkonäöltään. Valmista siitä perunan sijaan lisäke Annan tyyliin. Upean aromaattinen vaihtoehto vaikkapa hirvipaistin kylkeen. Ohjeesta riittää 4-6:lle.