Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oi­keu­den­mu­kai­suus met­sä­po­li­tii­kan kes­kiös­sä

Poliittisia päätöksiä arvioidaan liian helposti puolue- tai vaalipolitiikan näkökulmasta. Silloin voi unohtua, mistä asioissa on todella kyse. Puolueilla on linjansa, joita puolustetaan kannatustilanteesta riippumatta.

Omaisuuden suojan ja luonnonvarojen kestävän käytön puolustaminen ovat olleet vahvasti esillä. Suomen kantaa EU:n komission ennallistamisasetukseen tiukennettiin suuressa valiokunnassa. Metsiä koskeva päätösvalta kuuluu jatkossakin Suomelle.

Luonnonsuojelulain valiokuntakäsittelyssä linjaerot tulivat selvästi esiin. Vasemmistopuolueet eivät nähneet ongelmaa pykälissä, jotka olisivat vaarantaneet omaisuuden suojan ja suojelutoimien oikeudenmukaisen korvaamisen maanomistajalle. Hyväksyttävää kompromissia haettiin pitkään ja tuloksetta. Siksi keskusta esitti ongelmapykälien poistamista opposition tukemana.

Omaisuuden suoja on perusoikeus, jota pitää kunnioittaa. Sen tulee olla metsäpolitiikan lähtökohta, joka määrittää linjausten rajat. Linjamme eroaa tässä selkeästi muiden hallituspuolueiden linjasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.