Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Nyt pu­hu­taan rahasta eikä pen­no­sis­ta: Uefa ja Fifa ir­rot­ta­vat satoja mil­joo­nia seu­ro­jen ja liit­to­jen ko­ro­na-apuun

Lausanne

Euroopan jalkapalloliitto Uefa julkisti maanantaina 236 miljoonan euron tukipaketin 55 jäsenliitolleen. Tuella autetaan kansallisia jalkapalloliittoja koronaviruskriisin yli.

Kunkin jäsenmaan liitto saa 4,3 miljoonaa euroa, jonka ne voivat käyttää "parhaaksi katsomallaan tavalla paikkaamaan koronaviruksen eri sarjatasoilla aiheuttamia vahinkoja".

Varat otetaan Uefan HatTcick-rahastosta, joka perustettiin vuonna 2004 Uefan jäsenliittojen kehityshankkeiden tueksi. Uefan mukaan rahastosta jaetaan erilaisina tukina yhteensä 2,6 miljardia euroa vuoteen 2024 mennessä.

– Urheilumme kohtaa koronakriisissä ennen kokemattoman haasteen. Tässä tilanteessa Uefa haluaa auttaa jäseniään, jotta ne voivat selvitä tilanteesta kunkin liiton tarpeiden mukaisesti, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin kommentoi tukipäätöstä.

– Kukin liitto voi käyttää niille myönnetyn rahasumman tällä kaudella, ensi kaudella tai osana sijoituksiaan kuten lajin kehityksen kannalta parhaaksi katsovat.

Miljoonia kertyy joka suunnasta

Viime viikolla Euroopan liitto myönsi jo lähes 70 miljoonan euron tukipaketin seuroille, jotka ovat menettäneet tuloja koronaviruksen ja sen varalta annettujen viranomaismääräysten takia.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti perjantaina, että se jakaa 211 jäsenmaansa liitoille 150 miljoonaa dollaria eli 138 miljoonaa euroa "ensimmäisen vaiheen avustuksena".

Fifan rahoitus tulee Forward 2.0 -ohjelmasta, jonka kokonaisarvo on 1,6 miljardia euroa.