Nyt pi­de­tään retrot ruo­ka­juh­lat 1960-lu­vun tyy­liin: Kata nos­tal­gi­seen voi­lei­pä­pöy­tään lo­hi­lei­piä, täy­tet­ty­jä munia ja muita pik­ku­syö­tä­viä

1960-luvulla voileipäpöytä oli juhlien keskipiste. Seisovaan pöytään katettiin silliä, lohileipiä, maksapasteijaa ja täytettyjä kananmunia. Perunasalaatti maustettiin kasvispikkelssillä. Nostalgisten pikkusyötävien reseptit löydät tästä.

Voileipäpöytään 60-luvun tapaan kasataan tarjolle kattaus kalaisia herkkuja sekä itse tehtyä maksapasteijaa.
Voileipäpöytään 60-luvun tapaan kasataan tarjolle kattaus kalaisia herkkuja sekä itse tehtyä maksapasteijaa.

Ruokajuhlia on hauska järjestää nostalgisesti menneiden vuosikymmenien tyyliin. Aloitamme kevään aikana ruokasivuilla kerran kuukaudessa ilmestyvän teemabileiden juttusarjan 60-lukuteemalla.

Kuusikymmentä vuotta sitten voileipäpöytä oli juhlissa "se juttu". Monesta kodista saattaa edelleen löytyä vuonna 1969 ilmestynyt moniosainen Kodin keittiökirjasto. Punakantisessa kirjasarjassa yksi osa on omistettu kokonaan voileipäpöydälle.