Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Nyt pääsee luis­te­le­maan! Ro­va­nie­men luis­te­lu­kent­tien kunto päi­vi­te­tään uuteen verk­ko­pal­ve­luun

Rovaniemen kenttiä huoltava Alltime avasi uuden sivuston.

UR:n lukija Eero Kela lähetti kuvan Ounasrinteen Mustikkaharjun kaukalosta, jossa luistellaan jo täyttä päätä.
UR:n lukija Eero Kela lähetti kuvan Ounasrinteen Mustikkaharjun kaukalosta, jossa luistellaan jo täyttä päätä.
Kuva: Lukijan kuva/Eero Kela

Talven luistelukausi on käynnistynyt Rovaniemellä, kun ulkojäiden kunnostus etenee.

Torstaina käyttökunnossa olivat Susivoudin avokenttä ja kaukalo, Korkalovaaran pallokentän avokenttä ja kaukalo sekä Rommelin avokenttä.

– Muutkin valmistunevat lähipäivinä, vaikka lämpötilan käyminen plussalla toi hieman takapakkia kunnostukseen, sanoo liikuntapaikkamestari Sami Laine Rovaniemen kaupungilta.

Tämän talven uutuutena käyttäjä voi tarkistaa kentän huoltotilanteen verkosta. Rovaniemen luistelukenttiä ylläpitävä Alltime on avannut verkkosivun, jonne kenttien huolto päivitetään.

Keskeneräiselle kentälle ei kannata mennä luistelemaan, vaikka jää näyttäisikin omaan silmään käyttökuntoiselta, Sami Laine muistuttaa. Jos jäädytys on kesken, tästä kerrotaan käyttäjille kyltillä.

– Jos jäälle, johon on vasta laskettu kerros vettä, menee luistelemaan, voi luistimen terä silputa jään viidenkin sentin syvyydeltä. Sitten tarvitaan parikin päivää lisätyötä ja -aikaa, että jää saadaan valmiiksi, Laine avaa.

Rovaniemen kaupungilla on kaikkiaan noin 50 luistelukenttää eri puolilla kaupunkia. Niistä Rommelin, Korkalovaaran pallokentän ja Susivoudin yhteydessä on pukukopit.

– Kevään koronatauon jälkeen pukukopit avataan tälle talvelle taas normaalisti sitä mukaa kun kentät valmistuvat, Laine kertoo.

Tämän talven käytöstä on poissa Ylikylän koulun luistelukenttä. Uusi kenttä valmistuu ensi talveksi Ylikylään rakennettavan uuden monitoimitalon läheisyyteen.

Luistelukenttien ajantasainen kunto verkossa: rovaniemi.fluentprogress.fi/outdoors