Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

No­peam­min, mutta yhdessä

Pekingin olympialaisten taitoluistelu järkytti. Kamila Valijevan, 15, tapauksessa paljastuu lähes kaikki se, mitä nuorelle ei toivoisi: epärealistisia vaatimuksia, vailla tukea jättämistä, syyllistämistä, vähättelyä. Missä on urheilun henki, jossa todentuisi olympialaisten tunnuslauseen tarkoitus: tärkeintä ei ole kilpailu tai voitto, vaan omien voimavarojen löytäminen? Se, että tekee parhaansa, olisi riittävä saavutus.

Edellä kuvatut tapahtumat ja reaktiot toimivat metaforana yleisemminkin. Nuoret tytöt kokevat paineita olla kaikin tavoin täydellisiä ja menestyviä sekä läpikäyvät ulkonäköönsä kohdistuvia epärealistisia odotuksia. Olemme saaneet lukea huolestuttavia uutisia tyttöjen hyvinvoinnin heikkenemisestä: oireilu on lisääntynyt ja avun tarve kasvanut.

Viimeisimmät kouluterveyskyselyn tulokset herättävät paljon kysymyksiä ja haastavat tekemään ratkaisuja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.