Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Noin 400 000 kun­ta-alan elä­ket­tä saavan tam­mi­kuun eläk­keet mak­se­taan etu­ajas­sa tors­tai­na – Keva: Syynä in­hi­mil­li­nen virhe

Keva on maksanut vahingossa etuajassa noin 400 000 kunta-alan eläkettä saavan henkilön eläkkeet. Tammikuun eläkkeiden oli tarkoitus olla saajien tileillä maanantaina 4. tammikuuta, mutta rahat tulevatkin tileille jo torstaina 17. joulukuuta.

Kevan mukaan eläkkeet ovat menneet maksuun liian varhain inhimillisen virheen vuoksi. Kunta-alan eläkkeensaajille ei makseta eläkettä tammikuussa, vaan seuraava eläkkeen maksupäivä on 3. helmikuuta.

– Tämä on hyvä huomioida oman talouden suunnittelussa joulun ja uudenvuoden aikaan, Kevan varatoimitusjohtaja Kimmo Mikander kommentoi tiedotteessa.

Evankelis-luterilaisen kirkon, Kelan ja Suomen Pankin henkilöstön eläkkeet maksetaan 4. tammikuuta ja valtion eläkkeet 20. tammikuuta.

Kevan mukaan virheellä voi olla vaikutusta esimerkiksi Kelan etuuksiin ja asiasta on oltu yhteydessä Kelaan. Keva kertoo selvittäneensä myös verottajalta alustavan kannan, jonka mukaan joulukuussa virheellisesti maksettu tammikuun eläke luetaan vuoden 2020 eläketuloksi. Keva kertoo selvittävänsä tästä aiheutuvia ongelmia ja niiden ratkaisukeinoja.