Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Näpit irti Käy­räs­tun­tu­ris­ta

Vappuriehako jäänyt päälle vai onko kykypuolueeksikin mainostettu kokoomus erehtynyt aprillipäivästä? Järkytys oli suuri, kun luin (LK 11.5.), miten puolueen satusedät haihattelevat satojen miljoonien matkailubisnestä Käyrästunturille.

Käyrästunturi ympäristöineen on omatoimiretkeilijöiden paratiisi, joka luonnonarvoiltaan vastaa täysin mielikuvia, joita suomalaisilla on Lapin yliopiston tutkimuksen mukaan erämaisesta luonnosta kaikessa monimuotoisuudessaan. Sieltä löytyy hakkaamatonta mäntymetsää, seassa koivuja, keloja pystyssä ja maahan kaatuneina, pieniä lampia, pitkospuita, tulistelupaikkoja, poropolkuja, suonkaistaleita vaarojen välissä, kosteita puronvarsia, suon ja tervaksen tuoksua, tiheitä korpikuusikoita, joutsenen huutoa ja kuukkelin lehahduksia, revontulia ja hiljaisuuden suurta avaruutta.

Käyrästunturin alue perustettiin aikanaan Metsähallituksen toimesta luonnonhoitometsäksi – onneksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.