Näin uu­ti­soi­tiin Inarin kis­san­tap­po­ja vuonna 2006

Uutisoimme sunnuntaina ja maanantaina Inarista kotoisin oleva Mikkel Näkkäläjärven rikostuomioista. Näkkäläjärvi itse kuvaili tekojaan näin:

"Vaikeudet näkyivät varmasti ulospäin kuohuntana ja myös nyt uutisoituina tekoina. Tämä tie olisi voinut viedä minut mukanaan. Tiedän millaista on elää elämää ilman näköaloja ja sekin on vaikuttanut minuun."

Toinen Näkkäläjärven tuomioista liittyi kissantappoon Inarissa vuonna 2006.

Uutisarkistostamme löytyy tältä ajalta yksi uutinen joka liittyi Inarin kissojen tappamisiin. Tässä uutisoidussa tapauksessa Näkkäläjärvi ei ilmeisesti ole ollut mukana vaan hänen tuomionsa liittyi toisen yön tapahtumiin samana kesänä. Käräjäoikeudessa tapauksia käsiteltiin samassa istunnossa.

Sanomalehti Kaleva uutisoi tapauksesta näin 12.6. 2006:

Paikallinen nuorisojoukko tappoi torstain ja perjantain välisenä yönä useita kissoja raa’asti Inarissa.

Viisi 14–17-vuotiasta nuorta murtautui Inarin kirkonkylän tuntumassa olleeseen kesämökkiin ja tappoi raa’alla tavalla kesämökillä olleet kissat.

Poliisin mukaan osa kissoista tapettiin mökin sisällä ja osa ulkona. Kissat tapettiin lyömällä puisella esineellä.

Tappamisen jälkeen koulupojat polttivat kissojen ruumiit. Inarin poliisin vanhemman konstaapelin Anssi Teittisen mukaan kissoja oli alle kymmenen.

Pojilla ei ollut mitään suhdetta kesämökin omistajaan. Nuorisojoukko kävi mökillä useampaan otteeseen.

Kesämökin paikkakuntalainen omistaja löysi kissojen jääneet tullessaan mökille. Omistaja ilmoitti asiasta poliisille, ja poliisi sai pojat nopeasti kiinni. Sunnuntain poliisikuulusteluissa pojat tunnustivat teon. Juttu etenee syyttäjälle ja poikia tullaan syyttämään eläinsuojelurikoksesta.

Kissojen tappamisen lisäksi nuorisojoukko oli sotkenut mökkiä spray-maalilla.

Teittisen mukaan kissantappamisen motiivina oli ollut nuorten tylsistyminen ja hetkellinen päähänpisto.

Tapauksesta uutisoi myös STT:

Poikaporukka tappoi ja poltti kissoja Inarissa

Joukko koulupoikia tappoi liki kymmenen kissaa ja poltti niiden ruumiit kesämökillä Inarin kirkonkylällä. Tapaus tuli ilmi, kun kissojen paikkakuntalainen omistaja tuli mökilleen ja löysi kissojen jäänteet.

Poliisin mukaan kissat tapettiin torstain ja lauantain välisenä aikana. Omistaja ilmoitti asiasta poliisille ja tekijöiden jäljille päästiin saman päivän aikana.

Teosta epäillään viittä 14–17-vuotiasta inarilaista poikaa. Heitä kuulusteltiin sunnuntaina ja he tunnustivat teon. Juttu etenee syyttäjälle eläinsuojelurikoksena.

Ivalon poliisin mukaan osa kissoista tapettiin mökin sisällä ja osa ulkona lyömällä puisella esineellä. Sen jälkeen niiden ruumiit poltettiin pihamaalla.

Poliisin mukaan pojat kävivät mökillä ilmeisesti useaan otteeseen. Kenelläkään pojista ei ollut yhteyksiä mökin omistajaan, vaan he olivat tunkeutuneet mökkiin luvatta.

Juttua muutettu 20.5. kello 13.20: Tarkennettu sitä, että Mikkel Näkkäläjärvi ei ole ollut mukana kyseisen uutisen kuvaamassa tapahtumassa, vaan saman poikaporukan toisessa kissan tapossa.