Näkkäläjärvi kertoo miettineensä pitkään, voiko hän taustallaan lähteä politiikkaan: "Oma mieli palaa aina toivomaan, että olisi tehnyt toisin"

Näkkäläjärvi saanut tuomion kissan tappoon osallistumisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Rinne: Toivon, että mies on ymmärtänyt tilanteen ja ottanut opikseen

Pekka Aho

Milla Sallinen, STT

Mikkel Näkkäläjärven puhelin on käynyt kuumana jo toista päivää, liittyen Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaisemaan selvitykseen eurovaaliehdokkaiden rikossyytteistä vuosilta 2004–2019.

Näkkäläjärvi kertoi artikkelin jälkeen sunnuntaina Facebookissa , että hänet on nuoruusvuosinaan tuomittu eläinsuojelurikoksesta kissan lyömisestä, ja että hän on lisäksi saanut tuomion törkeästä rattijuopumuksesta.

Lapin Kansan tavoittama Näkkäläjärvi toteaa, että hänen olisi pitänyt tuoda asia esille aiemmin.

– Minun olisi pitänyt kertoa asiasta puoluejohdolle jo siinä vaiheessa kun minua oltiin asettamassa ehdolle.

Näkkäläjärvi kertoo miettineensä pitkään ylipäänsä sitä, voiko hän taustallaan lähteä politiikkaan.

– Olen näistä virheistä kuitenkin oppinut ja kadun niitä syvästi. tehtyä en saa kuitenkaan tekemättömäksi.

Eläinsuojelurikos liittyy tapaukseen, jossa poikaporukka oli tunkeutunut yksityishenkilön kesämökkiin ja tappanut useita siellä olevia kissoja kahden päivän aikana. Näkkäläjärvi ei ollu mukana vielä ensimmäisellä kerralla, vaan oli mukana toisella kerralla, jolloin porukka oli palannut mökille toistamiseen. Tällöin Näkkäläjärvi oli osalliwtunut yhden kissan tappamiseen lapiolla lyömällä.

Teko tapahtui 13 vuotta sitten, jolloin Näkkäläjärvi oli 15-vuotias. Törkeä rattijuopumus tapahtui puolestaan vuonna 2010, kun Näkkäläjärvi lähti ajamaan päihtyneenä ja ajoi auton metsään.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne luonnehtii tekoja nuoren miehen erittäin ikäviksi hölmöilyiksi, joista Näkkäläjärvi on rangaistuksensa kärsinyt.

– Toivon, että mies on ymmärtänyt tilanteen ja ottanut opikseen. Hän on rangaistukset kärsinyt, Rinne sanoi.

Rinne sanoi, että eurovaaliehdokkaiden taustaa selvitettiin puolueessa etukäteen, mutta Näkkäläjärven tausta ei ollut tiedossa.

"Jos odottaa virhettömyyttä, niin varmasti vaikuttaa"

Näkkäläjärvi ei osaa arvioida, miten kohu tulee vaikuttamaan hänen vaalimenestykseensä.

– Jos äänestäjä odottaa ehdokkaalta virheettömyyttä, niin silloin se varmaankin vaikuttaa. Jos äänestäjä uskoo, että virheistään voi oppia, niin sitten ehkä ei.

Näkkäläjärvi kertoo, että hän eli rankan nuoruuden, johon liittyi oman veljen kuolema ja vanhempien ero. Näkkäläjärvi kuvaa olleensa "todella hukassa" elämänsä kanssa.

– Vaikeudet näkyivät varmasti ulospäin kuohuntana ja myös nyt uutisoituina tekoina.

Näkkäläjärven mukaan hän on läheisten tuella jättänyt hölmöilyt taakseen, mutta teot vainoavat häntä yhä.

– Rikosrekisterimerkinnät poistuvat ja vuodet kuluvat, mutta oma mieli palaa aina toivomaan, että olisi tehnyt toisin. Olen pahoillani ja kadun näitä tekojani tästäkin eteenpäin, Näkkäläjärvi päättää.

Näin uutisoitiin Inarin kissantappoja vuonna 2006

Edit 20.5. klo 15.15: Päivitetty juttua Näkkäläjärven kommenteilla.

Haastattelimme Mikkel Näkkäläjärveä eurovaaleista podcastissamme:


Kommentit (22)

  • Tuikku murheeseen!

    Sinälläänhän Näkkäläjärven mahdollisuudet päästä europarlamenttiin olivat promillen tuhatosia, nyt meni nekin. Miten olisi eläinsuojeluyhdistyksessä joku mukava virka? Eiköhän puolue palkitse nuoren miehen jollain tavalla, vaikka alkometrilla?

  • Nimetön

    Sitä kissojen rääkkäämistä ja tappamista pokaporukalla ei voi mitenkään ymmärtää eikä hyväksyä.Ei sillä että kissoja oli paljon eikä niistä olisi huolehdittu.Tiedän naisen ja myös sen että hän huolehti kissoista kykyjensä mukaan.Outoa puolustella tuommoista sairasta tekoa sillä että olisi ajatellut kissojen etua.Mökki oli verta ja kissanpalasia täynnä,täysin sotkettu ja kirjoitettu vielä viesti seinään.En unohta tuota tapausta koskaan,tekee pahaa ajatellakin!Onkohan kukaan hyvittänyt vahinkoja naiselle jonka kissoista ja mökistä on kyse.Epäilen vahvasti!Tuommonen ihminen ei tosiaankaan ole oikea EU ehdokkaaksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös