Kolumni: Eiköhän tämä taas tästä

Sää: Al­ku­vii­kos­ta pääs­tään jopa hel­le­lu­ke­miin – lämmin jakso loppuu sa­de­rin­ta­maan

Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set häi­rit­se­vät lii­ken­net­tä Ro­va­nie­mel­lä

Näin katoaa vuonna 1959 ra­ken­net­tu ker­ros­ta­lo Ro­va­ka­dul­ta

Purkutyöt käynnistyivät Rovakadun ja Ukkoherrantien kulmauksessa. Tilalle rakennetaan uutta.

Tämän Rovakatu 11:ssa sijaitsevan kerrostalon tilalle nousee uusi kuusikerroksinen talo.
Tämän Rovakatu 11:ssa sijaitsevan kerrostalon tilalle nousee uusi kuusikerroksinen talo.

Rovaniemen keskustassa Rovakatu 11:ssä sijaitsevan kerrostalon purkaminen on alkanut. Pois purettavan, nelikerroksisen rakennuksen tilalle rakennetaan uusi, kuusikerroksinen kerrostalo.

Lisää purkutöitä on luvassa lähitienoolle, kun niin sanotun Kiela-hankkeen toinen vaihe käynnistyy keväällä 2022. Uusien kerrostalojen alta puretaan maalaiskunnan entinen kunnantalo Rovakatu 2:sta ja Ounaskosken koulu Maakuntakadulta.

Nyt purettava kerrostalo on rakennettu 1959 asunto-osakeyhtiön omistamalle tontille. Rakennusliike osti kiinteistön rakennuksineen vuonna 2019. Tontin rakennusoikeutta ja mahdollista kerroslukua kasvattanut asemakaavan muutos sai lainvoiman vuonna 2018. Muut korttelin talot ovat neljästä viiteen kerroksisia.

Uuden kerrostalon on määrä valmistua loppuvuodesta 2022. Taloon rakennetaan 57 asuntoa, yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neliöitä. Lisäksi katutasoon tulee viisi liiketilaa. Betonirakenteiseen talon julkisivuun tehdään paikalla muurattuna punatiiliverhoilu. Pysäköintipaikoista osa rakennetaan maanalaiseen halliin ja autotalleihin, osa pihalle.

Uudisrakennuksen rakentaa Rova-Lappi-rakennus. Rovaniemeläinen rakennusyhtiö toimi aiemmin nimellä Levi-rakennus. Sen viime aikaisiin urakoihin kuuluvat muun muassa Mehiläisen uudisrakennus Lampelassa ja Ylikylän koulun laajennus.