Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Tilaajille

Myk­so­ma­too­si­ro­ko­te saadaan Suomeen elo­kuus­sa – lem­mik­ki­ka­nit kan­nat­taa pitää si­sä­ti­lois­sa uuden eläin­tau­din vält­tä­mi­sek­si

Lemmikkikanit voivat saada vaarallisen myksomatoosin esimerkiksi hyönteisten välityksellä villikaneilta. Ihmisiin tai muihin lemmikkeihin tauti ei tartu.

Lemmmikanit kannattaa pitää sisätiloissa taudin välttämiseksi. Tauti voi tarttua lemmikkeihin villikaniineista muun muassa hyttysten välityksellä.
Lemmmikanit kannattaa pitää sisätiloissa taudin välttämiseksi. Tauti voi tarttua lemmikkeihin villikaniineista muun muassa hyttysten välityksellä.
Kuva: Heikki Uusitalo

Suomeen vastikään rantautuneeseen uuteen ja mahdollisesti tappavaan eläinsairauteen, myksomatoosiin, kehitetty rokote on saapumassa Suomeen elokuussa, tiedottaa Evidensia Eläinlääkäriasemat.

– Myksomatoosiin on olemassa Suomeenkin rekisteröity rokote, mutta tähän saakka se on ollut myyntikiellossa Suomessa, sillä tautia ei ole täällä aiemmin ollut. Toivommekin, että rokote saataisiin nopealla aikataululla pieneläinklinikoiden ja eläinsairaaloiden käyttöön, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Johanna Mäkitaipale toteaa tiedotteessa.