pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Muut­tuu­ko ro­ko­tus­jär­jes­tys? Hal­li­tus ko­koon­tuu jälleen ko­ro­na­neu­vot­te­luun

Käsittelyssä on myös suunnitelma koronarajoituksista luopumiseksi.

Helsinki
-
Kuva: Mikko Halvari

Hallitus kokoontuu iltapäivällä tuoreimpaan koronaneuvonpitoonsa Helsingin Säätytaloon.

Valtioneuvoston kanslian mukaan neuvotteluissa käsitellään muun muassa rokotusasioita. Julkisuudessa on keskusteltu ahkerasti siitä, tulisiko koronarokotteita painottaa Suomessa pahimmille epidemia-alueille.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi viime viikolla, että sosiaali- ja terveysministeriö sekä sen alainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos valmistelevat mallia, jolla rokotteiden jakelua voitaisiin painottaa pahimmille epidemia-alueille sen jälkeen, kun riskiryhmät on rokotettu.

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR oli tätä ennen suositellut lääketieteellisin ja epidemiologisin perustein, että koronarokotteiden jakelussa huomioitaisiin väestön määrän lisäksi epidemian tilanne eri alueilla.

Lisäksi hallitus käsittelee ilmoituksen mukaan ajankohtaista epidemiatilannetta sekä valmistelee niin sanottua exit-suunnitelmaa eli Suomen tietä ulos koronakriisistä. Pääministeri Marinin mukaan kyseinen tiekartta on tulossa laajempaan keskusteluun pääsiäisen jälkeen.