Pääkirjoitus: Läm­pe­ne­mi­nen etenee kiih­ty­väl­lä vauh­dil­la ja se näkyy jo nyt Lapin tal­vis­sa

Yritykset: Tornion Park Hotel vaihtaa omis­ta­jaa

Rikosepäily: Kahden osa­kas­kun­nan rahat ka­to­si­vat Pel­ko­sen­nie­mel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Muo­dil­la ei ole rajoja – Ro­va­nie­me­läi­nen Leevi Sääs­ki­lah­ti kyl­läs­tyi kaup­po­jen vaat­tei­siin ja alkoi val­mis­taa niitä itse

Nuorten tyyliä määrittelee yhä enemmän tarve ilmaista itseään. Uniikkeja vaatteita haetaan usein kirpputoreilta, mutta joskus itsensä toteuttaminen vaatii myös neulan, langan ja ompelukoneen.

Noin neljä vuotta sitten Rovaniemeläinen Leevi Sääskilahti, 20, havahtui siihen, ettei uusinta muotia tarjoavissa kaupoissa ollut hänelle enää mitään tarjottavaa. Oma tyyli oli alkanut löytyä, mutta välineet sen toteuttamiseen puuttuivat. Sääskilahti alkoi käymään kirpputoreilla ja huomasi sieltä löydettyjen vaatteiden muokkaamisen olevan ratkaisu turhautumiseen. Ideat kumpusivat luovuudesta, jonka Sääskilahti tunnistaa tärkeäksi piirteekseen lapsesta saakka.

– Olen pienestä asti maalannut, ommellut ja tehnyt kaikkea luovaa. Valitsin koulussa teknisen, mutta olen aina rakastanut tekstiilitöitä.

Vasemmanpuolimmainen luomus "Leatherette" on tehty kierrätetyistä materiaaleista, tekonahasta ja Sääskilahden itse poimimista hanhensulista. Oikealla "Brown squares" myös kierrätetyistä materiaaleista.
Vasemmanpuolimmainen luomus "Leatherette" on tehty kierrätetyistä materiaaleista, tekonahasta ja Sääskilahden itse poimimista hanhensulista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.