pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Moot­to­ri­kelk­ka­rei­teil­le ei haluta eläin­ajo­neu­vo­ja ja säh­kö­pyö­riä – Moni kir­jel­möi uuden lain uh­ka­ku­vis­ta, mutta muu­tok­sel­la on myös ainakin yksi puo­lus­ta­ja

Muun muassa ympäristöministeriö, ely-keskus, Tukes ja monet kunnat haluaisivat säilyttää kelkkareitit lähtökohtaisesti vain kelkkailijoilla, sillä monikäyttö on hallitsematon turvallisuusriski.

Moottorikelkkareittien avaaminen uusille ajoneuvoille, kuten eläinvaljakoille ja matalatehoisille sähköpyörille, herättää laajaa vastustusta. Reittien monikäyttö sallitaan uudessa tieliikennelaissa, joka astuu voimaan ensi kesänä.

Lakiin on kuitenkin valmisteilla korjauspaketti, josta liikenne- ja viestintäministeriö sai runsaasti lausuntoja. Useat toimijat vaativat, että reitin monikäytön salliminen peruutettaisiin.

– Ei ole hyvä yhdistää eri nopeudella kulkevia kulkuneuvoja samalle reitille. Sama kuin yhdistäisi jalankulkijat ajotielle kävelemään, Porotilamatkailu ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Miia Merkku lausuu.

”Isoja kustannuksia”

Uuden tielliikennelain mukaan reitinpitäjän pitää erikseen kieltää muiden ajoneuvojen meno moottorikelkkailureiteille lisäkilvillä 1.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.