Tilaajille

Montako in­si­nöö­riä tar­vi­taan vaih­ta­maan led-lamp­pu? Van­ho­jen ha­lo­gee­nien kor­vaa­mi­nen le­deil­lä on yl­lät­tä­vän vaikeaa – voi vaatia koko va­lai­sin­jär­jes­tel­män uu­si­mi­sen

Lamppuosastolla on käynnissä ledien vallankumous. Siirtyminen halogeenispoteista ledeihin ei onnistu aina pelkästään polttimoa vaihtamalla. Moni pitää led-lamppuja myös hintavina, mutta asiantuntijoiden mukaan niiden hinta–laatu-suhde on kohdillaan. Laadukas led-lamppu kestää kymmenen kertaa pidempään kuin halogeeni ja käyttää jopa 80 prosenttia vähemmän energiaa.

Tänä päivänä ensisijainen vaihtoehto kaikkiin valaistusratkaisuihin on led, pieni ja energiatehokas lamppu. Niin kirkkaudeltaan kuin värilämpötilaltaankin säädeltävänä ledin käytössä syntyy moninkertaisesti energiansäästöä, mutta myös mukavuutta, kauneutta, mielenkiintoisuutta ja ällistyttävyyttä.

– Voisin kuvailla itseäni jo vähän ledipöhköksi, kun kotona on autotallia lukuun ottamatta kohta kaikki ledeillä valaistu, toteaa Sähköinfo oy:n tekninen asiantuntija ja insinööri Jenna Kauppila.