Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä kiu­saa­mi­ses­sa jä­te­tään te­ke­mät­tä?

Jorma Laitinen kirjoitti koulukiusaamisesta (LK 10.3.). Aihe on valitettavasti aina ajankohtainen. Kiusaamista tapahtuu niin kouluissa kuin työpaikoilla. Olen samaa mieltä Laitisen kanssa, että koulun henki ja tunnelma riippuu erittäin paljon koulun rehtorista samalla tavalla kuin työpaikkojen henki riippuu siellä olevista esimiehistä. Toki jokainen voi omalla käyttäytymisellään vaikuttaa tunnelmaan.

Olen nähnyt lukuisia todella rankkoja kiusaamistapauksia, joissa esimerkiksi nuoren koko elämä ja arki on kapeutunut ja aikaisemmin pärjäävä nuori lähes syrjäytynyt. Kiusaamista on ollut koulussa, mutta se on laajentunut myös koulun ulkopuolelle.

Olen nähnyt kouluja, joissa kiusaamista on yritetty kitkeä kaikin voimin. Vastaan on tullut myös kouluja, joissa kiusaamiskyselyihin on välittömästi vastattu: ei meillä, ei meidän koulussa. Silmät on ummistettu jo ennen asiaan perehtymistä ja tutkimista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.