Työelämä: Tornion Prisman työn­te­ki­jät pitivät mi­nuu­tin mit­tai­sen työn­sei­sauk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Mitä it­se­näi­syys­päi­vä­nä voi tehdä, kun ei ole kät­te­lyi­tä? His­to­rian pro­fes­so­ri, kan­san­edus­ta­ja ja par­tio­lai­nen ker­to­vat – "Pit­käs­sä ket­jus­sa yksi monista poik­keuk­sis­ta"

Linnan juhlien vastaanotto on peruttu, mutta itsenäisyyspäivän traditiot yhdistävät myös poikkeusaikoina, sanoo professori Laura Kolbe. Kansanedustaja Markus Mustajärvi kannustaa pohtimaan, mitä on arkipäivän isänmaallisuus.

Helsingin yliopiston Euroopan historian professorin Laura Kolben itsenäisyyspäivään kuuluvat tutut perinteet myös tänä vuonna.
Helsingin yliopiston Euroopan historian professorin Laura Kolben itsenäisyyspäivään kuuluvat tutut perinteet myös tänä vuonna.
Kuva: Arttu Laitala

Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe ei ole huolissaan suomalaisten itsenäisyyspäivän vietosta, vaikka perinteistä Linnan juhlien vastaanottoa ei päästä tänä vuonna seuraamaan. Tänäkin vuonna ihmiset istuvat kotonaan ja kokoontuvat television äärelle – kuten ennenkin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.