Mainos

Mistä yri­tyk­sel­le osaavat te­ki­jät? ”Rek­ry­Kou­lu­tus oli oleel­li­nen työkalu siihen, että saatiin tyh­jäs­tä star­tat­tua isompi pa­ni­mo­toi­min­ta”

Aloitteleva panimoyritys sai osaavan työporukan RekryKoulutuksen avulla.

RekryKoulutus on vastannut Tornion Panimon tarpeeseen. Aloitteleva panimoyritys sai kerralla osaavan työporukan, sillä RekryKoulutukseen lähti mukaan viisi koulutettavaa.
RekryKoulutus on vastannut Tornion Panimon tarpeeseen. Aloitteleva panimoyritys sai kerralla osaavan työporukan, sillä RekryKoulutukseen lähti mukaan viisi koulutettavaa.

– RekryKoulutus oli oleellinen työkalu siihen, että saatiin tyhjästä startattua isompi panimotoiminta, näin Tornion Panimo Oy:n toimitusjohtaja Kaj Kostiander kuvailee Lapin ELY-keskuksen ja TE-toimiston RekryKoulutus-palvelua.

RekryKoulutus on ollut merkittävässä osassa, että Tornion panimolle löydettiin osaavaa työvoimaa.

Panimo hyödynsi RekryKoulutusta vuonna 2017. Yritys oli tilanteessa, jossa Tornioon ei löytynyt panimoalan osaajia.

– Lähdimme miettimään, mistä löydämme tekijät. Meille tarjottiin RekryKoulutusta, joka voisi olla täydellinen työkalu tarpeeseemme – tarvitsimme useamman työntekijän yhdellä kertaa, sanoo Kostiander.

Mukaan Tornion Panimon RekryKoulutukseen lähti viisi koulutettavaa.

Koulutuksen etuna Kostiander näkee sen, että työntekijät koulutetaan osaajiksi ennen kuin palkkatyö alkaa yrityksessä.

– RekryKoulutus oli huippujuttu. Saimme sitoutuneita tekijöitä, joista jokaisella oli mahdollisuus oppia, näyttää kykynsä ja tehdä itsellensä työpaikka. Jokainen sen myös teki.

RekryKoulutus myös mahdollisti ulkopuolisen asiantuntijuuden hyödyntämisen koulutuksessa.

Panimotoiminta lähti kunnolla käyntiin RekryKoulutuksen avulla

Kostianderin mukaan Tornion panimon toiminnan aloittamisessa merkittäviä tekijöitä olivat joukkorahoitus, Rekrykoulutus sekä ELY-keskuksen myöntämä investointituki.

– Nyt on kaksi ja puoli vuotta aktiivista toimintaa takana. Meillä on ollut hyvä vauhti päällä; olemme nyt kansallisesti jakelussa isoissa kauppaketjuissa, Alkossa ja ravintoloissa. Kun vuonna 2017 teimme 152 000 litraa olutta, niin 2018 määrä oli 362 500 litraa.

Yrittäjä, hyödynnä RekryKoulutusta

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää: Reijo Kangas, Lapin ELY-keskus, 0295 037 039 tai sähköpostitse: reijo.kangas@ely-keskus.fi