Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Mir­va-Ma­ri Määttä on uusi Miss Ro­va­nie­mi

Vasemmalla Yleisön suosikki ja perintöprinsessa Laura Laine ja oikealla hetki aiemmin kruunattu Miss Rovaniemi 2019 Mirva-Mari Määttä.
Vasemmalla Yleisön suosikki ja perintöprinsessa Laura Laine ja oikealla hetki aiemmin kruunattu Miss Rovaniemi 2019 Mirva-Mari Määttä.
Kuva: Kate Suopajärvi

Perjantaina Black Fridayn tuoksinnassa Sampokeskuksessa nähtiin kaksi muotinäytöstä, joissa esiintyivät tämän vuoden Miss Rovaniemi -finalistit 2019 sekä Mallitoimisto Matinén mallit.

Toisen muotishown jälkeen juklkistettiin uusi Miss Rovaniemi perintöprinsessoineen sekä yleisön suosikki. Yleisöääniä Facebookissa, Instagramissa ja paikan päällä annettiin yhteensä 1626, joista 42 prosenttia sai yleisön suosikki Laura Laine.

Miss Rovaniemi -tittelin vei kuitenkin tuomariston enemmistöäänillä Mirva-Mari Määttä.

Miss Rovaniemi ei ole perinteinen missikisa, vaan mallikatselmus, jossa harjoitellaan mallin taitoja. Miss Rovaniemen valitsi yleisön lisäksi kuusihenkinen tuomaristo. Tuomarien kriteereinä eivät olleet finalistin kotipaikkakunta, koko, ikä eikä perhetilanne. Tuomaristo antoi pisteitä suosikeilleen, sen mukaan miten mallit selviytyivät erilaisista tehtävistä ja kohtaamisista.

Miss Rovaniemi on malli, joka suoriutuu näytöksistä, kuvauksista, promotyöstä, meikkaamisesta, esiintymisestä sekä erilaisista yhteistyö- ja asiakaspalvelutehtävistä kunnialla, huolella ja ammattitaidolla.

Tuomaristo oli moniammatillinen, ja siihen kuuluivat tuomariston puheenjohtaja Sonja Karhulahti mallitoimisto Matinésta, Simerockin perustaja Sime Yliaska, Katriina Happonen Arktisista maahanmuuttajista, Miss Hiekkasärkät 2019 Maarit Petäjäjärvi, viime vuoden perintöprinsessa Sofimaaria Seppänen sekä Tiina Maria Heikkinen vaateliike Sensuellesta ja XL-Ellestä.

– Työkaveria ei yleensä pääse valitsemaan, mutta jos voisi valita, useimmat luultavasti ottaisivat auttavaisen ja positiivisen ihmisen. Näin on myös mallin työssä, jossa asiakastyöosaaminen ja oma persoona korostuvat, vaikka paljon ollaan tekemisissä ulkonäköasioiden kanssa. Kokoa ja ikää tärkeämpää on huoliteltu ja siisti ulkonäkö, joka viestii ammattimaisuudesta sekä itsestä huolehtimisesta, toteaa tapahtuman tuottaja Arctic Cherry eli Kate Suopajärvi.

Miss Rovaniemi saa palkinnoksi yhteistyökumppaneiden tarjoamia palkintoja sekä pääsyn mallitoimiston galleriaan ja mentoroinnin missivuotensa ajaksi. Lisäksi voittaja pääsee mukaan Miss Pohjois-Suomi Beauty -kiertueelle.