Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen ja pal­kan­saa­ja­jär­jes­tö­jen yh­teen­ot­to näyttää väis­tä­mät­tö­mäl­tä, mutta on yhä väl­tet­tä­vis­sä – sel­kä­voi­tos­ta on turha kum­man­kaan haa­veil­la

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi Vuo­tok­sen al­las­han­ket­ta ei käyn­nis­te­tä – se voisi pe­las­taa tul­vil­ta ja säh­kö­pu­lal­ta

Olen yli 40 vuoden ajan hyvin tarkasti seurannut vapaana virtaavan Tornionjoen keväisiä ja alati suurentuneita tulvia. Siellä aloitetaan nyt tulvavallin reilu korottaminen Näränperän golfkentän reunalla Tornion kaupungin suojelemiseksi. Samaan aikaan Kittilässä ja Rovaniemellä joka kevät leikitään hiekkasäkki- ja tulvavallileikkejä.

Vesimassojen keväinen liikehdintä Tornionjoen, Ounasjoen ja Kemijoen uomissa tulee entisestään pahenemaan ennalta arvaamattomalla tavalla. Tornionjoessa nähtiin jo viime marraskuussa tulvanäytelmä, jota ei ole miesmuistiin nähty. Luontoäiti itkee meille entistä korkeampia tulvalukemia samalla kun sähköenergian kulutuksen tarve vain nousee.

Diktaattori Putinin ansiosta ja Fortumin rahan ahneiden johtajien hölmöilyt Venäjällä ja Euroopassa ovat saattaneet meidät siihen tilaan, että ensi talvena, jos aurinko ei paista ja tuulet ovat tipotiessään ja Olkiluoto 3 seisoo, me tavalliset kansalaiset värjöttelemme ja käyskentelemme pimeillä kujilla ja huoneistoissamme kynttilän valossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.